Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Χρόνος Μαγειρέματος: 60′
Το Φρικασέ με Μανιτάρια αποτελεί ιδανική επιλογή για το γιορτινό σας τραπέζι, καθώς είναι ευφάνταστο και λαχταριστό!
Η Madameginger μοιράζεται μια πρωτότυπη συνταγή για φρικασέ με μανιτάρια, που θα σας μείνει αξέχαστη. Απολαύστε μια ξεχωριστή παραλλαγή του φρικασέ, απογειώνοντας το γιορτινό σας μενού.
Φρικασέ με Μανιτάρια Συνταγή
Δείτε τι περιέχει το φρικασέ με μανιτάρια της Madameginger και μάθετε γιατί πρέπει να τους επιλέξετε.
- Σπανάκι και Σέσκουλο: Προστατεύουν τον οργανισμό από τον διαβήτη. Βρείτε τα πλυμένα και καθαρισμένα στην έτοιμη Χορτόπιτα του Φρεσκούλη.
- Μανιτάρια: Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
- Κρεμμύδια: Βελτιώνουν την οστική πυκνότητα
- Ταχίνι: Δρα προστατευτικά έναντι των θρομβώσεων.
Θα λατρέψετε το φρικασέ με μανιτάρια της Madameginger γιατί είναι:
- Πεντανόστιμο
- Vegan
- Υψηλό σε πρωτεΐνη
- Σούπερ ελληνικό γεύμα
Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες Vegan Συνταγές
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φρικασέ με μανιτάρια
υλικα για το φρικασε
- 1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης
- 500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, ψιλοκομμένα
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
υλικα για το ταχιλεμονο
- 3 κ.σ. ταχίνι
- Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
Εκτελεση
- Αραδιάζουμε τα 3 μανιτάρια σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 40′, ανακατεύοντας τα στη μέση του ψησίματος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε έναν ζωμό μανιταριών. Σε μεσαία κατσαρόλα βάζουμε 1,5 λίτρο νερό και το βράζουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 10′ ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα μανιτάρια. Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα ξύλο κοπής, τα ψιλοκόβουμε (προσέχοντας μην καούμε) και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Δέκα λεπτά πριν ψηθούν τα μανιτάρια που βάλαμε στον φούρνο, ξεκινάμε το φρικασέ. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 8-10′. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουμε ψιλοκόψει και σοτάρουμε για 1-2′.
- Δέκα λεπτά πριν ψηθούν τα μανιτάρια που βάλαμε στον φούρνο, ξεκινάμε το φρικασέ. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 8-10′. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια που έχουμε ψιλοκόψει και σοτάρουμε για 1-2′.
- Λίγο πριν τελειώσει το φρικασέ, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιών. Προσθέτουμε στο
μπολ 5-6 κουταλιές από τον ζωμό της σούπας και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε την φωτιά από το φρικασέ, ρίχνουμε το ταχινολέμονο στην κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το φαγητό να κατσει για 10′ πριν το σερβίρουμε.
Tip: Από την Madameginger: “Θυμηθείτε, δεν πρέπει να τα πλύνετε τα μανιτάρια, γιατί απορροφούν νερό το οποίο έπειτα βγάζουν στο φαγητό.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
64
kcal
Υδατ/κες
5,4
γρ
Πρωτεΐνη
2,7
γρ
Λιπαρά
3,8
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: