Skip to main content

Μερίδες: 11-12
Χρόνος Προετοιμασίας: 8′
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-35′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Αν είστε φανς των μάφινς λαχανικών, μη χάσετε αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή για αλμυρά μάφινς με γιαούρτι!

Ψάχνετε την τέλεια συνταγή για muffins αλμυρά; Το Healthytasteland ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά του για σούπερ λαχταριστά αλμυρά μάφινς με γιαούρτι. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε ένα θρεπτικό γεύμα, που είναι πλούσιο σε γεύση!

Αλμυρά Μάφινς με Γιαούρτι Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχουν τα αλμυρά μάφινς με γιαούρτι του Healthytasteland και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα φύλλα baby σπανάκι: Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη σύνθεση DNA. Δοκιμάστε το Σπανάκι Baby του Φρεσκούλη για μοναδική φρεσκάδα.
  • Γιαούρτι: Βοηθά στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων και την οστεοπόρωση.
  • Φέτα: Έχει αντιμικροβιακή δράση και την τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Άνηθος: Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Α, απαραίτητη για την υγεία των ματιών.

Θα λατρέψετε τα αλμυρά μάφινς με γιαούρτι του Healthytasteland γιατί είναι:

  • Λαχταριστά
  • Κατάλληλα για παιδιά
  • Ιδανικά για vegetarians
  • Energy-boosting

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Baby Σπανάκι:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Αλμυρά Μάφινς με Γιαούρτι

Υλικά για τα Αλμυρά Μάφινς

  • 1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. baking soda
  • ¼-½ κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 80 γρ. αλεύρι ντίνκελ (ή γ.ο.χ)
  • 60 γρ. φέτα
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτελεση

  1. Βάζουμε τα baby φύλλα σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε.
  2. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας.
  3. Τα μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
  5. Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 1’ να ενεργοποιηθεί η σόδα (το μείγμα μας θα φουσκώσει ελαφρώς).
  6. Βάζουμε το κομμένα φύλλα σπανάκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  7. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, το baking powder, το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά.
  8. Τέλος θρυμματίζουμε τη φέτα, προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  9. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού χωρίζουμε το μείγμα μας γεμίζοντας 11- 12 θήκες σιλικόνης για muffins.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 30-35’.
Tip: Aπό το Healthytasteland: “Αν χρησιμοποιήσετε χάρτινες θήκες για muffins, θα κολλήσουν γιατί είναι πολύ μαλακά και αφράτα. Καλό θα ήταν να τις αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο από πριν.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
192
kcal
Υδατ/κες
13,6
γρ
Πρωτεΐνη
9
γρ
Λιπαρά
11,2
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους