Η πεντανόστιμη φριτάτα φούρνου είναι η must-try συνταγή που θα απογειώσει τα πρωινά (ή και τα μεσημεριανά) σας πιάτα
Ψάχνετε εύκολες και υγιεινές συνταγές για φριτάτα; Ακολουθήστε τα απλά βήματα του Whereismyavocado για μια πεντανόστιμη φριτάτα λαχανικών, που συνδυάζει θρεπτικότητα, γεύση – και είναι σίγουρο πως θα καταπλήξει όποιον τη δοκιμάσει.
Φριτάτα Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η φριτάτα του Whereismyavocado και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Φρέσκα φύλλα baby σπανάκι: Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη σύνθεση DNA. Δοκιμάστε το Σπανάκι Baby του Φρεσκούλη για μοναδική φρεσκάδα.
- Γάλα: Παίζει ευεργετικό ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων και στη γρήγορη επαναφορά του οργανισμού έπειτα από ατυχήματα.
- Τοματίνια: Υποστηρίζουν την υγεία των οστών και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών. Επιλέξτε τα Τοματίνια του Φρεσκούλη για εξαιρετική ποιότητα και γεύση.
- Λιναρόσπορος: Παρουσιάζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς.
Θα λατρέψετε τη φριτάτα του Whereismyavocado γιατί είναι:
- Λαχταριστή
- Ιδανική για Vegeterians
- Kid friendly
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Υγιεινές Συνταγές με Baby Σπανάκι:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φριτάτα φούρνου με λαχανικά
υλικα
- 1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
- 4-5 τομαντίνια Φρεσκούλης κομμένα
- 6 αυγά
- 2-3 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο
Εκτελεση
- Εάν έχετε τηγάνι από μαντέμι ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Τσιγαρίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα τοματίνια.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά έως ότου ξεκολλάνε οι άκρες.
- Τελειώνουμε τη frittata στον φούρνο και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν καλά τα αυγά.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο αφού βγει από τον φούρνο.
- Αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά προτού σερβίρουμε.
- Εάν δεν έχετε τηγάνι από μαντέμι ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Τσιγαρίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε τα τοματίνια.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφού την σκεπάσουμε με ένα καπάκι.
- Ψήνουμε τη frittata μέχρι να αφρατέψει και να γίνουν τα αυγά.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10′ προτού σερβίρουμε.
Tip: Aπό το Whereismyavocado: “Αφήστε τη frittata σας να σταθεί για 10′ προτού σερβίρετε.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
118
kcal
Υδατ/κες
2.2
γρ
Πρωτεΐνη
6.6
γρ
Λιπαρά
9.6
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: