Μερίδες: Για 8 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Χρόνος Μαγειρέματος: 40-50′
Η Χορτόπιτα με Φέτα είναι μια παραδοσιακή πίτα γεμάτη με χόρτα και σπανάκι, σε συνδυασμό με φέτα και αρωματικά μυρωδικά.
Τα τραγανά χωριάτικα φύλλα της δίνουν μια ξεχωριστή γεύση, καθιστώντας την ιδανική για κάθε τραπέζι, είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό.
Χορτόπιτα με Φέτα Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Χορτόπιτα με Φέτα και γιατί να την επιλέξετε:
- Χορτόπιτα Φρεσκούλης: Τα ανάμεικτα φρέσκα χόρτα είναι μια σαλάτα πλούσια σε υπερτροφές και ευεργετικές ιδιότητες. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και προστατεύουν από ασθένειες.
- Σπανάκι Φρεσκούλης: Το φρέσκο σπανάκι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και θρεπτικά φρέσκα λαχανικά. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμινών A, C, φυτικών ινών και μαγνησίου. Ακόμα, είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ
- Πράσο και Φρέσκα Κρεμμυδάκια: Το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια προσθέτουν γλυκιά και ήπια γεύση στη χορτόπιτα, ενισχύοντας το άρωμα και τη φρεσκάδα της γέμισης
- Φέτα: Προσθέτει κρεμώδη υφή και αλμυρή γεύση, δένοντας αρμονικά με τα χόρτα.
- Χωριάτικα Φύλλα: Δίνουν τραγανή υφή και ενισχύουν τη γεύση της παραδοσιακής χορτόπιτας.
Θα λατρέψετε τη Χορτόπιτα με Φέτα γιατί είναι:
- Ιδανική για Προετοιμασία και Αποθήκευση: Μπορείτε να την προετοιμάσετε εκ των προτέρων και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
- Πλούσια σε Παραδοσιακό Χαρακτήρα: Αντιπροσωπεύει την αυθεντική γεύση της ελληνικής κουζίνας με μια κλασική συνταγή που φέρνει το άρωμα της παράδοσης στο τραπέζι.
- Ευέλικτη και Προσαρμόσιμη: Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε υλικά, όπως διαφορετικά χόρτα ή ακόμα και μυρωδικά, ανάλογα με την εποχή και τα γούστα σας.
- Εξαιρετική για Μοίρασμα: Η χορτόπιτα είναι τέλεια για να μοιραστείτε με φίλους και οικογένεια, προσφέροντας σε κάθε κομμάτι μια γεύση γεμάτη αγάπη και φροντίδα.
Βρείτε και Άλλες Εύκολες συνταγές με Χορτόπιτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χορτόπιτα με φέτα
υλικα
- 2 συσκευασίες Χορτόπιτα Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Σπανάκι Φρεσκούλης
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Φρεσκούλης
- 1 Πράσσο ψιλοκομμένο Φρεσκούλης
- 4 χοντρά χωριάτικα φύλλα
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 300 γρ. φέτα χοντροσπασμένη
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 αυγά
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε, τμηματικά για όσες φορές χρειαστεί, το μείγμα για χορτόπιτα και το σπανάκι για 2-3′ μέχρι να μαραθούν. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι με ένα μπολ από κάτω και τα πιέζουμε ελαφρώς για να φύγουν τα περιττά υγρά. Ξαναβάζουμε το βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί, προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο και το κρεμμύδι για 3-4′, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τα σοταρισμένα χορταρικά, την φέτα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον μαϊντανό, τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε, με την βοήθεια ενός πινέλου, ελαιόλαδο ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, στρώνουμε το πρώτο φύλλο, το οποίο περνάμε και αυτό με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο από πάνω σχηματίζοντας ένα σταυρό, για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Απλώνουμε καλά την γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και στρώνουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα, το ένα κάθετα και το άλλο οριζόντια, όπως και τα κάτω, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 40-45′, μέχρι να ψηθούν τα φύλλα και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Όταν η πίτα είναι έτοιμη την αποσύρουμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Tip: Από τον Aλέξανδρο Παπανδρέου: ”Ανακαλύψτε τη Χορτόπιτα με Φέτα, γεμάτη φρέσκα χόρτα, αρωματικά μυρωδικά και τραγανό χωριάτικο φύλλο. Ιδανική για κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
147
kcal
Υδατ/κες
5.9
γρ
Πρωτεΐνη
6.2
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: