Skip to main content

Η Πανδαισία με Κοτόπουλο είναι η ιδανική σαλάτα για όσους αναζητούν ένα πιάτο γεμάτο χρώμα και γεύση.

Αυτή η σαλάτα είναι θρεπτική, χορταστική και συνδυάζει το κοτόπουλο με φρέσκα λαχανικά, για ένα ισορροπημένο γεύμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Πανδαισία με Κοτόπουλο Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Πανδαισία με Κοτόπουλο και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης: Ένα πλούσιο μείγμα από πράσινα φύλλα που προσφέρουν ποικιλία βιταμινών, αντιοξειδωτικών και διαιτητικών ινών.
  • Κοτόπουλο: Πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης που βοηθά στην ενίσχυση του μυϊκού συστήματος και διατηρεί την ενέργειά σας.

Θα λατρέψετε την Πανδαισία με Κοτόπουλο γιατί είναι:

  • Ισορροπημένη και θρεπτική, προσφέροντας ένα πλήρες γεύμα γεμάτο πρωτεΐνες και υγιεινά λιπαρά.
  • Πολύχρωμη και χορταστική, με υλικά που κάνουν κάθε μπουκιά απολαυστική.
  • Ιδανική για προετοιμασία γεύματος, καθώς μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί την επόμενη μέρα.

Βρείτε και άλλες εύκολες συνταγές με Σαλάτα Πανδαισία

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πανδαισία με κοτόπουλο

υλικά

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Φρέσκα φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης (χρειάζονται πλύσιμο)
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 6 λευκά αποξηραμένα σύκα Κύμης κομμένα σε φέτες
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κομμάτια

για το ντρεσινγκ

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.σ. σιρόπι από τα βρασμένα σύκα με κρασί
  • Λίγο αλάτι

Για το κοτόπουλο

  • Λίγος ψιλοκομμένος Βασιλικός
  • Λίγο θυμάρι και λίγη ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • ½ κ.γ. μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σπασμένο
  • 1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο
  • 1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση

Σαλάτα με σύκα ποσέ, κατσικίσιο τυρί και ρόδι. Ιδανική για ελαφρύ γεύμα ή για τραπέζι και καλέσματα. Είναι πολύ εντυπωσιακή και πεντανόστιμη.

  1. Xτυπούμε με τον μπάτη του κρέατος ή άλλο βαρύ αντικείμενο το κοτόπουλο για να πλατύνει ελαφρά και να ανοίξει λίγο η επιφάνειά του.
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και αλείφουμε πολύ καλά με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Εάν έχουμε σακούλα τροφίμων, το βάζουμε μέσα μαζί με τη μαρινάδα και το αφήνουμε να σταθεί για 30′ και να τραβήξει όλα τα αρώματα των υλικών.
  4. Αλλιώς, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας.
  5. Τοποθετούμε το φιλέτο σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20′, προσέχοντας μην στεγνώσει.
  6. Αφήνουμε το φιλέτο για 5′ να ανακτήσει τα υγρά του.
  7. Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε μαζί με τη σαλάτα.
  8. Βάζουμε τα αποξηραμένα σύκα σε μικρή κατσαρόλα, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 2′. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κρατάμε το σιρόπι τους.
  9. Βάζουμε τη σαλάτα Πανδαισία και τη ρόκα σε μια σαλατιέρα ανοιχτή ή σε βαθύ δίσκο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ρόδι, τα σύκα και το κατσικίσιο τυρί σε χοντρά τρίμματα.
  10. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: ”Για επιπλέον γεύση, προσθέστε μερικές σταγόνες από χυμό λεμονιού ή μια κουταλιά γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
181
kcal
Υδατ/κες
4.9
γρ
Πρωτεΐνη
6.5
γρ
Λιπαρά
14
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους