Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολύχρωμη υγιεινή σαλάτα με ρεβύθια και σπανάκι


Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία

Αυτή η πολύχρωμη υγιεινή σαλάτα με ρεβύθια και σπανάκι είναι γεμάτη από θρεπτικά συστατικά και αρώματα, προσφέροντας ένα ισορροπημένο και γευστικό γεύμα.

Ο συνδυασμός φρέσκων λαχανικών με βρασμένα ρεβύθια, λεμόνι και αυγό καθιστά τη σαλάτα χορταστική και αναζωογονητική.

Πολύχρωμη υγιεινή σαλάτα με ρεβύθια και σπανάκι Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Πολύχρωμη Υγιεινή Σαλάτα με Ρεβύθια και Σπανάκι και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σπανάκι Φρεσκούλης: Περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης και διαιτητικών ινών. Είναι μια καλή πηγή νιασίνης και ψευδαργύρου, και είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ.
  • Φύλλα Ρόκας Φρεσκούλης: Iδανικά για την υγιεινή σας διατροφή, πλούσια σε ευεργετικά συστατικά, παρέχουν  βιταμίνες και μέταλλα.
  • Ρεβύθια: Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες που χορταίνουν και ενισχύουν την ενέργεια.
  • Λάχανο-Καρότο: Προσθέτουν τραγανή υφή και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη C και β-καροτένιο.
  • Αυγό: Πηγή πρωτεΐνης και υγιών λιπαρών, προσφέρει πλούσια γεύση και χορταστική αίσθηση.

Θα λατρέψετε την Πολύχρωμη Υγιεινή Σαλάτα με Ρεβύθια και Σπανάκι γιατί είναι:

  • Μια Έκρηξη Χρωμάτων και Υφών: Από τα τραγανά λαχανικά έως τα κρεμώδη ρεβύθια και το απαλό αυγό, κάθε μπουκιά είναι μια απόλαυση για τον ουρανίσκο.
  • Τέλεια για Meal Prep: Διατηρείται φρέσκια στο ψυγείο και είναι ιδανική για να προετοιμάσετε ένα θρεπτικό γεύμα για τις επόμενες μέρες.
  • Γεύμα Πλούσιο σε Πρωτεΐνη Χωρίς Κρέας: Με τα ρεβύθια και το αυγό, προσφέρει φυσική πηγή πρωτεΐνης για μια ισορροπημένη διατροφή χωρίς κρέας.

Βρείτε και άλλες Εύκολες συνταγές με Σαλάτα Λάχανο-καρότο

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πολύχρωμη υγιεινή σαλάτα με ρεβύθια και σπανάκι

υλικά

Εκτελεση

  1. Πλένουμε τα φρέσκα φύλλα Φρεσκούλης, καθώς χρειάζονται πλύσιμο όπως αναγράφεται στην συσκευασία. Τα ρίχνουμε σε ένα μπόλ αφού στεγνώσουν.
  2. Προσθέτουμε την άγρια ρόκα και το λάχανο-καρότο. Τα ανακατεύουμε μεταξύ τους. Συμπληρώνουμε τα βρασμένα ρεβύθια, τις ροδέλες αυγού κα τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  3. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Tip: Από την Niki’s Food: ”Προσθέστε λίγες φέτες από φρέσκο αγγούρι για επιπλέον δροσιά και τραγανή υφή.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
188
kcal
Υδατ/κες
6.2
γρ
Πρωτεΐνη
3.7
γρ
Λιπαρά
16
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους