Η πατατοσαλάτα με καρότο ζουλιέν είναι μια εύκολη, δροσερή σαλάτα, που γίνεται ανάρπαστη σε όλα τα τραπέζια.
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την πεντανόστιμη συνταγή της για την πατατοσαλάτα με καρότο ζουλιέν. Δημιουργήστε μια απολαυστική σαλάτα, η οποία ταιριάζει με κάθος είδος κρέατος και όχι μόνο.
Πατατοσαλάτα με Καρότο Ζουλιέν Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η πατατοσαλάτα με καρότο ζουλιέν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και γιατί να την επιλέξετε.
- Καρότο ζουλιέν: Αποτελεί εξαιρετική πηγή καροτίνης και βοηθάει στις παθησεις της όρασης.
- Μαϊντανός: Έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει τη καρδιά.
- Άνηθος: Βοηθάει πολύ στην πέψη.
- Φρέσκα κρεμμυδάκια: Περιέχουν κάλιο και βιταμίνη C.
Θα λατρέψετε την πατατοσαλάτα με καρότο ζουλιέν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:
- Πανεύκολη
- Ταιριαστή με σχεδόν τα πάντα
- Εξαιρετικά Θρεπτική
- Δροσερή
- Πολύχρωμη
Ανακαλύψτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Καρότο Ζουλιέν
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πατατοσαλάτα με καρότο ζουλιέν
Υλικά για την πατατοσαλάτα
- 1 συσκευασία Καρότο Ζουλιέν Φρεσκούλης
- 3 κ.σ. Μαϊντανός Φρεσκούλης ψιλοκομμένος
- 1 συσκευασία Φρέσκα Κρεμμυδάκια Φρεσκούλης, ψιλοκομμένα με τα πράσινα φύλλα τους
- 6 μέτριες πατάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 φλ. μαγιονέζα light ή vegan μαγιονέζα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- ½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση
- Όλη τη διαφορά σε αυτή τη σαλάτα την κάνει το ωμό καρότο. Θα κρατήσουμε λίγο καρότο ζουλιέν για το γαρνίρισμα της πατατοσαλάτας.
- Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, αλλά όσο είναι ακόμα ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προσοχή! Δεν λιώνουμε τις πατάτες — πρέπει να τις κρατήσουμε σε κομμάτια.
- Περιχύνουμε, όσο ακόμα είναι ζεστές, με το λάδι, το λεμόνι και το ξύδι. Όσο η πατάτα είναι ζεστή, ρουφάει ότι υγρό πέσει επάνω της και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Αλατοπιπερώνουμε την πατατοσαλάτα. Ανακατεύουμε απαλά να μην λιώσουν οι ζεστές πατάτες. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν. Τότε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το καρότο, το κρεμμύδι, τα βότανα, τη μαγιονέζα κλπ. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλουμε ακόμα λίγο λεμόνι, ξύδι ή αλάτι.
- Διατηρούμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε. Την τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα καρότα ζουλιέν που κρατήσαμε στην αρχή.
Tip: Aπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Βάλτε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο για να γίνει δροσερή. Αφήστε τη να ξεκουραστεί μερικές ώρες για να αναδειχθούν όλες οι γεύσεις της.
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
157
kcal
Υδατ/κες
13
γρ
Πρωτεΐνη
1.2
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: