Η σαλάτα με κινόα και baby leaves από την Αντωνία Κατή είναι μια δροσερή και υγιεινή επιλογή που συνδυάζει τις θρεπτικές ιδιότητες της κινόα με τα φρέσκα και τραγανά λαχανικά.
Η προσθήκη του μανουριού και του καβουρδισμένου κουκουναριού προσδίδει μια πλούσια και γευστική διάσταση, ενώ το ντρέσινγκ με φράουλες και λεμόνι ενισχύει τη φρεσκάδα και την ισορροπία της γεύσης.
Σαλάτα με Κινόα και Baby Leaves Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με κινόα και baby leaves και γιατί να την επιλέξετε:
- Βaby Leaves Φρεσκούλης: Πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, προσθέτουν φρεσκάδα και τραγανότητα.
- Τοματίνια: Πηγή βιταμίνης C και λυκοπενίου, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
- Φρέσκα κρεμμυδάκια: Προσφέρουν αρώματα και θρεπτικά συστατικά.
- Κινόα: Υψηλή σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, προσφέρει ενέργεια και αίσθημα κορεσμού.
- Αγγούρι: Δροσιστικό και ενυδατικό, πλούσιο σε νερό και βιταμίνες.
- Ραπανάκια: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
- Μανούρι: Προσθέτει πρωτεΐνες και πλούσια γεύση.
- Κουκουνάρι: Πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και καλά λιπαρά.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με κινόα και baby leaves γιατί είναι:
- Υγιεινή και θρεπτική: Περιέχει πλήθος θρεπτικών συστατικών και είναι ιδανική για μια ισορροπημένη διατροφή.
- Δροσερή και ελαφριά: Ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα ή ελαφριά δείπνα.
- Πλούσια σε γεύση: Ο συνδυασμός των φρέσκων λαχανικών με το μανούρι και το ντρέσινγκ φράουλας προσφέρει μια εξαιρετική γευστική εμπειρία.
- Εύκολη στην παρασκευή: Απλά υλικά και εύκολη διαδικασία για ένα γευστικό αποτέλεσμα.
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Baby Leaves:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με κινόα και baby leaves
Υλικά
- 1 συσκευασία Βaby Leaves Φρεσκούλης
- 8-10 Τοματίνια Φρεσκούλης κομμένα στη μέση
- 2-3 Φρέσκα Κρεμμυδάκια Φρεσκούλης ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
- 1 φλ. βρασμένη κινόα
- 1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε ροδέλες
- 3 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
- 150 γρ. μανούρι
- 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
για το ντρεσινγκ
- Χυμός από ½ λεμόνι
- Χυμός από ½ λάιμ
- Ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι
- 2-3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ανθόμελο
- 2-3 ώριμες φράουλες χοντροκομμένες
- 1/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτελεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα baby leaves τα τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το τυρί και το κουκουνάρι.
- Ψήνουμε το μανούρι σε αντικολλητικό τηγάνι και το κόβουμε σε κύβους.
- Χτυπούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο multi, ώσπου να γίνουν σαν μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Προσθέτουμε το τυρί στην σαλάτα, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι.
Tip: Από την Αντωνία Κατή : ”Για περισσότερο χρώμα και θρεπτικά συστατικά, προσθέστε λίγες φέτες φρέσκο παντζάρι.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
238
kcal
Υδατ/κες
5.7
γρ
Πρωτεΐνη
3.3
γρ
Λιπαρά
22
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: