Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Bao buns με σαλάτα Πολίτικη και Λάχανο-Καρότο

Τα bao buns με σαλάτα Πολίτικη και Λάχανο-Καρότο είναι η ιδανική επιλογή για ένα γευστικό και υγιεινό ασιατικό πιάτο.

Αφράτα ψωμάκια bao γεμισμένα με δροσερά λαχανικά που συνδυάζουν τη γεύση και την τραγανή υφή σε κάθε μπουκιά.

Ψωμάκια ατμού (Bao buns) με πικάντικο χοιρινό και λαχανοσαλάτα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει το bao buns με σαλάτα Πολίτικη και Λάχανο-Καρότο και γιατί να το επιλέξετε:

  • Σαλάτα Πολίτικη Φρεσκούλης: Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενισχύει την πέψη και προσφέρει φρεσκάδα με την τραγανή υφή του λάχανου και το άρωμα του άνηθου.
  • Σαλάτα Λάχανο-Καρότο Φρεσκούλης: Τραγανά καρότα και λάχανο γεμάτα βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Bao Buns: Μαλακά και αφράτα ψωμάκια στον ατμό, γεμάτα υδατάνθρακες για ενέργεια και ισορροπημένη υφή.
  • Μαρινάδα από μυρωδικά και μπαχαρικά: Δίνει μια μοναδική αίσθηση γεύσης και έντασης που ταιριάζει άψογα με τα λαχανικά.

Θα λατρέψετε το bao buns με σαλάτα Πολίτικη και Λάχανο-Καρότο γιατί είναι:

  • Ελαφρύ και θρεπτικό, με φρέσκα λαχανικά που ενισχύουν το γεύμα με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Γεμάτο γεύσεις και αρώματα, χάρη στη συνύπαρξη των δροσερών λαχανικών με τα μυρωδικά.
  • Ιδανικό για γρήγορο γεύμα ή σνακ, με μια πινελιά από την Ασιατική κουζίνα που θα ενθουσιάσει όλους.

Βρείτε και άλλες εύκολες και γρήγορες συνταγές με σαλάτα Πολίτικη

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Bao buns με σαλάτα Πολίτικη και Λάχανο-Καρότο

Για το πικαντικο χοιρινο (pulled pork)

  • 600 γρ. χοιρινό λαιμό ή κότσι
  • 2 κρεμμύδια
  • 300 ml μηλίτης
  • 1 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • ½ κ.γ. τσίλι
  • ½ κ.γ. πιπέρια σε κόκκους
  • ½ κ.γ. σπόροι κόλιανδρου
  • ½ κ.γ. σκόρδο αποξηραμένο
  • ¼ κ.γ. μαντζουράνα
  • 30 ml Worcestershire sauce
  • 20 ml ελαιόλαδο

Για τα ψωμακια ατμου Bao buns Mειγμα A

  • 440 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μαγιά στιγμής
  • 60 ml γάλα
  • 2 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. Βaking powder
  • ¾ κ.γ. αλάτι

Mειγμα Β

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. νισεστές
  • ½ κ.γ. Βaking powder

Για την Πολιτικη λαχανοσαλατα

  • 1 σαλάτα Πολίτικη Φρεσκούλης
  • 1 σαλάτα Λάχανο-Καρότο Φρεσκούλης
  • 80 ml μηλόξυδο ή ξύδι λευκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Για την σαλάτα Coleslaw με ξινόμηλο και ραπανάκια
  • 2 ραπανάκια
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 ξινόμηλο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι θαλασσινό
  • 3 κ.σ. κόλιανδρος φρέσκος

Εκτελεση

  1. Για το πικάντικο χοιρινό (pulled pork). Ανακατεύουμε και «σπάμε» όλα τα μπαχαρικά στο γουδί. Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε το χοιρινό.
  2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε πολύ καλά το κρέας στο ελαιόλαδο, γυρνώντας το από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον μηλίτη, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και τη Worcestershire sauce. Αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 ώρες, ελέγχοντας τα υγρά του.
  4. Αμέσως, ενώ είναι ζεστό, ξεψαχνίζουμε το κρέας με ένα πιρούνι και το ανακατεύουμε με τη σάλτσα που έχει απομείνει.
  5. Για την Πολίτικη λαχανοσαλάτα, κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπολ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε τη λαχανοσαλάτα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 2 ώρες.
  6. Στραγγίζουμε τη σαλάτα σε τρυπητό και σερβίρουμε.
  7. Για την σαλάτα Coleslaw με ξινόμηλο και ραπανάκια, τρίβουμε το ξινόμηλο και τα ραπανάκια σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη σαλάτα Λάχανο-Καρότο και αλάτι κατά βούληση, πιέζουμε με τα χέρια μας, ώστε να πέσει όγκος της, και τη βάζουμε σε τρυπητό να βγάλει τα υγρά της.
  8. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μηλόξυδο, το λεμόνι, τη ζάχαρη και το πιπέρι. Κατόπιν, ανακατεύουμε το ντρέσινγκ με τη σαλάτα, προσθέτουμε τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.
  9. Για τα ψωμάκια ατμού (Βao buns), ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα Βao buns, βάζοντας τη μαγιά να ενεργοποιηθεί με το νερό και τη ζάχαρη.
  10. Τοποθετούμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ, ζυμώνουμε για 7-8′ κι αφού καλύψουμε με μεμβράνη τροφίμων, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 1 ώρα.
  11. Πασπαλίζουμε το μείγμα Β’ στον πάγκο μας και ακουμπάμε τη ζύμη. Την χωρίζουμε σε 24 κομμάτια και τα πατάμε ελαφρά με τον πλάστη για να πάρουν κυκλικό σχήμα. Τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο, τοποθετώντας ενδιάμεσα ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  12. Κόβουμε 24 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί για να ακουμπήσουμε επάνω τα Βao buns και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  13. Τα ψήνουμε στον ατμό για περίπου 8-10′. Τα βγάζουμε προσεκτικά και αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε με χοιρινό, συνδυάζοντας τα μισά με την Πολίτικη λαχανοσαλάτα και τα άλλα μισά με σαλάτα Coleslaw.
Tip: Από τον Funky Cook: ”Προσθέστε λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο για επιπλέον αρωματική ένταση που θα ενισχύσει τη φρεσκάδα των bao buns.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
148
kcal
Υδατ/κες
18
γρ
Πρωτεΐνη
9
γρ
Λιπαρά
4
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους