Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια


Μερίδες: 8-10
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια είναι ένα εκπληκτικό, γεμάτο superfoods γεύμα που συνδυάζει γεύση και θρεπτική αξία!

Η Βικτώρια Γιανναρά ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά της για μια πεντανόστιμη εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια. Ακολουθήστε τη συνταγή της για φτιάξετε και εσείς αυτό το γιορτινό γεύμα, που θα σας χαρίσει ευχαρίστηση και υψηλή ενέργεια.

Εορταστική Σαλάτα με Καραμελωμένα Φουντούκια Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια της Βικτώριας Γιανναρά και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Εσκαρόλ, Βαλεριάνα, Ραντίτσιο: Βοηθούν στην αντιμετώπιση της νευρικότητας. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Πανδαισία σαλάτα του Φρεσκούλη.
  • Αχλάδι: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και φυτικές ίνες.
  • Φουντούκι: Βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
  • Ανθότυρο: Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεΐνης και βιταμινών.

Θα λατρέψετε την εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια της Βικτώριας Γιανναρά γιατί είναι:

  • Λαχταριστή
  • Χορταστική
  • Ιδανική για vegetarians
  • Πλούσια σε superfoods

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Πανδαισία Σαλάτα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Εορταστική σαλάτα με καραμελωμένα φουντούκια

υλικα για τη σαλατα

  • 3 συσκευασίες σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 3 μέτρια αχλάδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Το χυμό 1/2 λεμονιού
  • 200 γρ. ανθότυρο ή μανούρι
  • 200 γρ. σπόρους ροδιού
  • 150 γρ. σταφίδα (ξανθιά)
  • 225 γρ. καραμελωμένα φουντούκια (σπασμένα στη μέση)

υλικα για το ντρεσινγκ

  • 2/3 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 σκ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
  • 1 κ.γ. φρέσκοτριμμένο ginger
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Για τη βινεγκρέτ:
    Για να ετοιμάσουμε τη βινεγκρέτ, βάζουμε όλα τα συστατικά σε ένα δοχείο και αφού κλείσουμε καλά με το καπάκι, ανακινούμε έντονα μέχρι να αναμιχθούν καλά τα υλικά μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να «χτυπήσετε» τα συστατικά μαζί σε ένα μεσαίο μπολ ή να τα αναμείξετε σε ένα μπλέντερ. Μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Για τη σαλάτα:
    Αμέσως μόλις κόψουμε τα αχλάδια σε φέτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Σε ένα μπολ ή μια σαλατιέρα τοποθετούμε ως βάση τη σαλάτα μας Πανδαισία Φρεσκούλης, τις φέτες αχλαδιού, τα κομμάτια τυριού, του σπόρους ροδιού, τις σταφίδες και τα καραμελωμένα φουντούκια. Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε με την επιθυμητή ποσότητα βινεγκρέτ. Προσθέτουμε τόσο μέχρι τα υλικά της σαλάτας μας να είναι ομοιόμορφα επικαλυμμένα.
  3. Σημειώσεις:
    1. Η ποσότητα είναι επαρκής αν χρησιμοποιήσουμε ένα πραγματικά καλό βαλσάμικο ξύδι και 1 κ.γ. μέλι. Ωστόσο, μπορείτε πάντα να προσθέσετε λίγο περισσότερο μέλι, αν θέλετε.
    2. Μπορούμε πάντα να αντικαταστήσουμε το φρέσκο σκόρδο με  1/2  κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη.
    3. Για να καραμελώσουμε τα φουντούκια θα χρειαστούμε 106 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη & 30 ml νερό. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το νερό & τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα μέχρι αυτά να ζαχαρώσουν και τελικά να καραμελώσουν !  Αυτά μπορούν να διατηρηθούν για λίγες μέρες, σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
    4. Οποιαδήποτε ποικιλία αχλαδιών κάνει για αυτή τη σαλάτα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα αχλάδια που θα επιλέξουμε να μην είναι υπερβολικά ώριμα και μαλακά.
    5. Ο χυμός λεμονιού βοηθάει στο να μη μαυρίσουν τα φρούτα μας.
Tip: Από τη Βικτώρια Γιανναρά “Οποιαδήποτε ποικιλία αχλαδιών κάνει για αυτήν τη σαλάτα. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι τα αχλάδια που θα επιλέξτε να μην είναι υπερβολικά ώριμα και μαλακά. Ο χυμός λεμονιού βοηθάει στο να μη μαυρίσουν τα φρούτα σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
266
kcal
Υδατ/κες
12
γρ
Πρωτεΐνη
3.4
γρ
Λιπαρά
22
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους