Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φριτάτα φούρνου με λαχανικά

Η πεντανόστιμη φριτάτα φούρνου είναι η must-try συνταγή που θα απογειώσει τα πρωινά (ή και τα μεσημεριανά) σας πιάτα

Ψάχνετε εύκολες και υγιεινές συνταγές για φριτάτα; Ακολουθήστε τα απλά βήματα του Whereismyavocado για μια πεντανόστιμη φριτάτα λαχανικών, που συνδυάζει θρεπτικότητα, γεύση – και είναι σίγουρο πως θα καταπλήξει όποιον τη δοκιμάσει.

Φριτάτα Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η φριτάτα του Whereismyavocado και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα φύλλα baby σπανάκι: Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, το οποίο συμβάλλει στη σύνθεση DNA. Δοκιμάστε το Σπανάκι Baby του Φρεσκούλη για μοναδική φρεσκάδα.
  • Γάλα: Παίζει ευεργετικό ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων και στη γρήγορη επαναφορά του οργανισμού έπειτα από ατυχήματα.
  • Τοματίνια: Υποστηρίζουν την υγεία των οστών και συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών. Επιλέξτε τα Τοματίνια του Φρεσκούλη για εξαιρετική ποιότητα και γεύση.
  • Λιναρόσπορος: Παρουσιάζει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλει στην υγεία της καρδιάς.

Θα λατρέψετε τη φριτάτα του Whereismyavocado γιατί είναι:

  • Λαχταριστή
  • Ιδανική για Vegeterians
  • Kid friendly
  • Χαμηλή σε θερμίδες

Βρείτε και Άλλες Υγιεινές Συνταγές με Baby Σπανάκι:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φριτάτα φούρνου με λαχανικά

υλικα

  • 1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
  • 4-5 τομαντίνια Φρεσκούλης κομμένα
  • 6 αυγά
  • 2-3 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. λιναρόσπορο κοπανισμένο

Εκτελεση

  1. Εάν έχετε τηγάνι από μαντέμι ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο και ταυτόχρονα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας.
  2. Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος και τα χτυπάμε.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Τσιγαρίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
  5. Προσθέτουμε τα τοματίνια.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά έως ότου ξεκολλάνε οι άκρες.
  7. Τελειώνουμε τη frittata στον φούρνο και την αφήνουμε μέχρι να γίνουν καλά τα αυγά.
  8. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο αφού βγει από τον φούρνο.
  9. Αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά προτού σερβίρουμε.
  10. Εάν δεν έχετε τηγάνι από μαντέμι ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  11. Σπάμε τα αυγά σε ένα σκεύος και τα χτυπάμε.
  12. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  13. Τσιγαρίζουμε το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.
  14. Προσθέτουμε τα τοματίνια.
  15. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφού την σκεπάσουμε με ένα καπάκι.
  16. Ψήνουμε τη frittata μέχρι να αφρατέψει και να γίνουν τα αυγά.
  17. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο.
  18. Αφήνουμε να σταθεί για 10′ προτού σερβίρουμε.
Tip: Aπό το Whereismyavocado: “Αφήστε τη frittata σας να σταθεί για 10′ προτού σερβίρετε.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
118
kcal
Υδατ/κες
2.2
γρ
Πρωτεΐνη
6.6
γρ
Λιπαρά
9.6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους