Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φθινοπωρινή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ψητό παντζάρι

Αυτή η φθινοπωρινή σαλάτα συνδυάζει την πικάντικη άγρια ρόκα, το κρεμώδες κατσικίσιο τυρί και τα γλυκά ψητά παντζάρια με το πλούσιο αβοκάντο και τα τραγανά καρύδια.

Το ντρέσινγκ με μέλι και μουστάρδα προσφέρει την ιδανική γλυκόξινη νότα, κάνοντας αυτή τη σαλάτα μια πραγματικά απολαυστική επιλογή.

Φθινοπωρινή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ψητό παντζάρι Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Φθινοπωρινή Σαλάτα με Κατσικίσιο Τυρί και Ψητό Παντζάρι και γιατί να την επιλέξετε:

  • Βιολογική Άγρια Ρόκα Φρεσκούλης: Περιέχει βιταμίνες K, A και C, ενώ είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως ασβέστιο και σίδηρο.
  • Ψητό Παντζάρι: Γλυκό και μαλακό, το παντζάρι συμπληρώνει τη σαλάτα με φυσικά σάκχαρα, φυτικές ίνες και έντονο χρώμα.
  • Κατσικίσιο Τυρί: Κρεμώδες και ελαφρώς ξινό, προσθέτει μια ξεχωριστή γεύση που ισορροπεί με τη γλύκα των παντζαριών και το πικάντικο της ρόκας.
  • Καρύδια: Προσφέρουν τραγανή υφή και είναι γεμάτα υγιεινά λιπαρά και βιταμίνες.

Θα λατρέψετε τη Φθινοπωρινή Σαλάτα με Κατσικίσιο Τυρί και Ψητό Παντζάρι γιατί είναι:

  • Ιδανική για Φθινοπωρινά και Χειμωνιάτικα Γεύματα: Με τα γήινα και πλούσια αρώματα από το παντζάρι και το τυρί, αυτή η σαλάτα ταιριάζει απόλυτα με την εποχή.
  • Θρεπτική και Πλούσια σε Αντιοξειδωτικά: Με βιταμίνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά, προσφέρει θρέψη και ενέργεια.
  • Εύκολη στην Προετοιμασία και Εντυπωσιακή στην Παρουσίαση: Με πλούσια χρώματα και ποικιλία γεύσεων, αποτελεί ένα εξαιρετικό πιάτο για κάθε τραπέζι.

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Φθινοπωρινή σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ψητό παντζάρι

υλικα

Για το ντρέσινγκ

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτελεση

  1. Για τα παντζάρια: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.
  2. Τυλίγουμε κάθε παντζάρι σε αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε το σε ένα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν περίπου 1 ώρα. Μπορούμε να βάλετε ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι μέσα από το αλουμινόχαρτο για δοκιμή.
  3. Αφήνουμε τα παντζάρια μας να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε. Στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες.
  4. Για τη βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Για τη σαλάτα: Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε την σαλάτα Άγρια Ρόκα Βιολογική, τα παντζάρια, τις φέτες αβοκάντο, το κατσικίσιο τυρί, τα καρύδια και ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: ”Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να καβουρδίσετε τα καρύδια για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι πριν τα προσθέσετε στη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
120
kcal
Υδατ/κες
3,3
γρ
Πρωτεΐνη
6,2
γρ
Λιπαρά
9,3
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους