Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Iταλική σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι

Αυτή η δροσερή σαλάτα συνδυάζει τις μεσογειακές γεύσεις με τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού και τη θρεπτική αξία του κοτόπουλου.

Δημιουργούμε ένα πιάτο ιδανικό για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα.

Ιταλική σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Ιταλική σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης: Ένα μείγμα φρέσκων και τραγανών λαχανικών, πλούσιων σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.
  • Φιλέτο κοτόπουλο: Μια εξαιρετική πηγή άπαχης πρωτεΐνης που προάγει την ανάπτυξη και τη διατήρηση των μυών, ενώ σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα.
  • Πορτοκάλι: Πλούσιο σε βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προσθέτει μια φυσική γλυκύτητα και φρεσκάδα στη σαλάτα.
  • Αμύγδαλα: Προσθέτουν τραγανή υφή και είναι πλούσια σε υγιή λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα που συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή υγεία.
  • Σπόροι chia: Γνωστοί για τα ωμέγα-3 λιπαρά τους, οι σπόροι chia ενισχύουν την καρδιοπροστασία και τη συνολική υγεία.

Θα λατρέψετε τη συνταγή Ιταλική σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι γιατί είναι:

  • Φρέσκια και δροσιστική, ιδανική για καλοκαιρινές ημέρες
  • Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
  • Εύκολη στην προετοιμασία, με υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας

Βρείτε και Άλλες Εύκολες συνταγές με Σαλάτα Ιταλική:

 

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Iταλική σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι

για την σαλατα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • ½ μικρό κρεμμύδι
  • 1 αγγουράκι
  • 80 γρ. ψητό κοτόπουλο
  • 8 φέτες πορτοκαλιού
  • 2 φέτες τυρί του τοστ
  • 1-2 κ.σ φιλέ αμύγδαλο

για το ντρέσινγκ

  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 1 κ.γ ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι
  • 1 κ.σ ξύδι
  • 10 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ μουστάρδα ντιζόν
  • ¼ κ.γ τζίντζερ σκόνη
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτουμε το φιλέ αμύγδαλο και καβουρδίζουμε μέχρι να πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα.
  3. Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, το αγγουράκι σε μισές φέτες και το κοτόπουλο σε κομματάκια.
  5. Σε μια πιατέλα αδειάζουμε την Ιταλική σαλάτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αγγουράκι, το κοτόπουλο, τις φέτες πορτοκαλιού, τα ρολάκια τυριού και το καβουρδισμένο φιλέ αμύγδαλο
  7. Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε λωρίδες, τις κάνουμε μικρά ρολάκια και τα προσθέτουμε στη σαλάτα.
  8. Σε ένα βαζάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτό.
Tip: Aπό την Healthytasteland: ”Για να προσθέσετε περισσότερη γεύση στη σαλάτα σας, δοκιμάστε να ρίξετε λίγες σταγόνες βαλσαμικό ξύδι ή χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
104
kcal
Υδατ/κες
6,5
γρ
Πρωτεΐνη
7
γρ
Λιπαρά
5,5
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους