Τα κεφτεδάκια με βλήτα και φέτα του Δημήτρη Σκαρμούτσου είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή, που συνδυάζει τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά βλήτα με την αλμυρή νοστιμιά της φέτας και τη γεύση του κασεριού.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα υγιεινό αλλά και απολαυστικό γεύμα.
Κεφτεδάκια με Βλήτα και Φέτα Συνταγή
Δείτε τι περιέχουν τα κεφτεδάκια με βλήτα και φέτα για να τα επιλέξετε:
- Βλήτα Φρεσκούλης: Πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Κ, συμβάλλουν στη βελτίωση της όρασης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Πατάτες: Πηγή καλίου και βιταμίνης C, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας των νεύρων και των μυών.
- Ντομάτες: Πλούσιες σε λυκοπένιο και βιταμίνη C, προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία.
- Αυγά: Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
- Φέτα και κασέρι: Παρέχουν ασβέστιο και πρωτεΐνες, απαραίτητα για την καλή υγεία των οστών.
Θα λατρέψετε τα κεφτεδάκια με βλήτα και φέτα γιατί είναι:
- Θρεπτικά και γευστικά: Συνδυάζουν τα οφέλη των λαχανικών με την πλούσια γεύση των τυριών.
- Εύκολα στην προετοιμασία: Απλά υλικά και εύκολα βήματα για ένα απολαυστικό γεύμα.
- Ιδανικά για κάθε περίσταση: Κατάλληλα για μεσημεριανό γεύμα, βραδινό ή ακόμα και για ορεκτικό σε γιορτές και τραπέζια.
Βρείτε και άλλες συνταγές με Φρέσκα Βλήτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Κεφτεδάκια με Βλήτα και Φέτα
υλικα
- 2 συσκευασίες Βλήτα Φρεσκούλης
- 4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες, βρασμένες
- 2 μεγάλες ντομάτες, χοντροτριμμένες
- 3 μεγάλα αυγά
- 300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- Αλεύρι, για το τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Εκτελεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό νερό, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα βλίτα και τα πιέζουμε καλά για να βυθιστούν στο νερό.
- Αφήνουμε να βράσουν για 8-10′ μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που το νερό θα πάρει ξανά βράση, αφού προσθέσαμε τα βλήτα.
- Στραγγίζουμε τα βλίτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, όσο γίνεται.
- Με ένα πιρούνι πατάμε πολύ καλά τις βρασμένες πατάτες μας μέχρι να λιώσουν καλά. Προσθέτουμε τα βλήτα, τις τριμμένες ντομάτες, τα αυγά, τα τυριά, τη φρυγανιά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ, μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μίγμα
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε μπόλικο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
- Με καλά λαδωμένα χέρια και με ένα κουτάλι δημιουργούμε μικρά μπαλάκια και τα περνάμε από το αλεύρι. Τηγανίζουμε μέχρι τα κεφτεδάκια μας να ροδίσουν καλά.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο “Μπορείτε να συνοδεύσετε τα κεφτεδάκια με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού και δυόσμου για επιπλέον φρεσκάδα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
180
kcal
Υδατ/κες
12,5
γρ
Πρωτεΐνη
6,6
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: