Skip to main content
Χρόνος Μαγειρέματος: 40′

Προσθέστε εξαιρετική γεύση στο καθημερινό σας τραπέζι με ένα θρεπτικό λαχανόρυζο, που θα γίνει αμέσως από τις αγαπημένες σας συνταγές!

Και ποιος δε θυμάται με λαχτάρα το λαχανόρυζο της γιαγιάς, που έτρωγε μικρός; Ακολουθήστε τη συνταγή του Βασίλη Καλλίδη και δημιουργήστε γρήγορα ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, που θα συμπληρώσει ιδανικά τη διατροφή σας.

Λαχανόρυζο Συνταγή

Δείτε ποια συστατικά περιέχει το λαχανόρυζο του Βασίλη Καλλίδη και μάθετε γιατί πρέπει να το επιλέξετε.

  • Λάχανο, Καρότο: Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών K, C, A. Βρείτε τα μαζί φρεσκοκομμένα και έτοιμα για σερβίρισμα στη Σαλάτα Λάχανο-Καρότο του Φρεσκούλη
  • Λάδι: Προστατεύει το καρδιαγγειακό σύστημα, βοηθά στην πέψη και προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού.
  • Αφυδατωμένο κρεμμύδι: Περιέχει ελάχιστες θερμίδες και έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.
  • Ρύζι γλασέ: Απορροφά τα υγρά και τη γεύση των υπόλοιπων υλικών, και είναι πλούσιο σε άμυλο

Θα λατρέψετε το λαχανόρυζο του Βασίλη Καλλίδη γιατί είναι:

  • Χαμηλό σε θερμίδες
  • Ιδανικό για vegans
  • Παραδοσιακό
  • Πεντανόστιμο

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Λάχανο-Καρότο

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Λαχανόρυζο

υλικα

  • 1 συσκευασία Λάχανο-Καρότο Φρεσκούλης
  • Λάδι
  • Αφυδατωμένο Κρεμμύδι
  • ½ φλ. Ρύζι γλασέ
  • 4 φλ. Νερό
  • ½ Λεμόνι
  • Λίγος Πελτές
  • Σέλινο
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και αφυδατωμένο κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε ½ φλ. Ρύζι γλασέ και 4 φλ. Νερό και ύστερα ρίχνουμε την συσκευασία Λάχανο-καρότο Φρεσκούλης.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και μισό λεμόνι. Ύστερα ρίχνουμε λίγο πελτέ. Προς το τέλος χυλώνει.
  4. Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40’.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο σέλινο. Είναι και βίγκαν και νηστίσιμο.
Tip: Aπό τον Βασίλη Καλλίδη: “Στο τέλος, προσθέστε λίγο σέλινο. Είναι και βίγκαν και νηστίσιμο.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
59,9
kcal
Υδατ/κες
7,7
γρ
Πρωτεΐνη
0,7
γρ
Λιπαρά
2,9
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους