Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 60′
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία
Η Ομελέτα φούρνου με χόρτα και φέτα είναι ένα υπέροχο και γρήγορο γεύμα, ιδανικό για να το μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας.
Χρόνος προετοιμασίας: 60’
Το Foodie Corner μοιράζεται τη λαχταριστή συνταγή του για μια απολαυστική ομελέτα φούρνου με χόρτα και φέτα. Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο και ταυτόχρονα θρεπτικό πιάτο λαχανικών που θα εντυπωσιάσει τους φίλους και την οικογένεια σας.
Ομελέτα Φούρνου με Χόρτα Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η ομελέτα φούρνου με χόρτα και φέτα του The Foodie Corner και γιατί να την επιλέξετε.
- Σπανάκι, σέσκουλο, πράσο, κρεμμυδάκι φρέσκο, μυρώνι, καυκαλήθρα, άνηθος και δυόσμος: Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία της συνταγής. Βρείτε τα στη Χορτόπιτα Φρεσκούλης. Είναι ιδανική για υγιεινές συνταγές.
- Πιπεριά Φλωρίνης: Προσφέρει βιταμίνη C και μεταλλικά στοιχεία.
- Πολύσπορο ψωμί του τοστ: Περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, συνδυάζεται πολύ εύκολα με διαφορετικές συνταγές με λαχανικά.
- Φέτα: Θεωρείται απο τα πιο υγιεινά τυριά.
- Αυγά: Περιέχουν πρωτεΐνη και όχι μόνο.
Θα λατρέψετε την Ομελέτα φούρνου με χόρτα του The Foodie Corner γιατί είναι:
- Θρεπτική
- Χορταστική
- Εύκολη να φτιαχτεί
- Με λίγες θερμίδες
- Vegetarian
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Ομελέτα φούρνου με χόρτα και φέτα
Υλικά για την ομελέτα
- 1 συσκευασία Χορτόπιτα Φρεσκούλης
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. ψητή κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, κομμένη σε μικρές λωρίδες
- 2 φέτες (60 γρ.) ψωμί του τοστ πολύσπορο, ξερό, τριμμένο σε μούλτι
- 100 γρ. φέτα
- 8 αυγά
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. αλάτι (ή κατά βούληση, ανάλογα τη φέτα)
- ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
- ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα (180°C αντιστάσεις) και λαδώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε τα χορταρικά Φρεσκούλης στο τηγάνι και σοτάρουμε περίπου 5′ μέχρι να μαραθούν. Τα μεταφέρουμε στην ταρτιέρα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Προσθέτουμε την πιπεριά, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ψωμί και ανακατεύουμε ελαφρά. Θρυμματίζουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια με τα δάχτυλα και τη μοιράζουμε πάνω στα χόρτα. Ανακινούμε λίγο το μείγμα για να ενσωματωθεί η φέτα.
- Σε ένα μπολ, χτυπούμε τα αυγά, την πάπρικα, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Ρίχνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ώστε να απλωθεί παντού.
- Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 40-45′, μέχρι να φουσκώσει λίγο και να στερεοποιηθεί στο κέντρο. Σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip: Από την The Foodie Corner: “Το κρύο αυγό έχει περισσότερες πιθανότητες να κόψει, σε σχέση με εκείνο που έχει θερμοκρασια δωματίου – δοκιμάστε να τα βγάλετε από το ψυγείο λίγη ώρα πριν μαγειρέψετε ”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
136
kcal
Υδατ/κες
4.3
γρ
Πρωτεΐνη
9
γρ
Λιπαρά
9.1
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: