Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πανδαισία σαλάτα με τσιπς γλυκοπατάτας

Η πανδαισία σαλάτα με τσιπς γλυκοπατάτας ξεχωρίζει ανάμεσα στα vegetarian γεύματα λόγω της υψηλής γευστικότητάς της!

Το The cook in you μας εκπλήσσει για ακόμα μια φορά με μια ευφάνταστη συνταγή για πανδαισία σαλάτα με τσιπς γλυκοπατάτας. Δημιουργήστε μια μοναδική σαλάτα με ανθότυρο που κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους..

Πανδαισία Σαλάτα με Τσιπς Γλυκοπατάτας Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πανδαισία σαλάτα με τσιπς γλυκοπατάτας του The cook in you και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Εσκαρόλ, βαλεριάνα και ραντίτσιο: Συμβάλλουν στην καταπολέμηση της νευρικότητας και της αϋπνίας. Δοκιμάστε τα ολόφρεσκα και κομμένα στην Πανδαισία σαλάτα του Φρεσκούλη.
  • Γλυκοπατάτα: Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, όντας ωφέλιμη για την υγεία του εντέρου.
  • Ανθότυρο: Είναι εξαιρετική επιλογή τυριού για όσους έχουν υψηλή πίεση.
  • Καπνιστή πάπρικα: Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και έχει πολλαπλά ακόμα οφέλη για την υγεία.

Θα λατρέψετε την Πανδαισία σαλάτα με τσιπς γλυκοπατάτας του The cook in you γιατί είναι:

  • Πεντανόστιμη
  • Υψηλή σε ενέργεια
  • Vegan
  • Vegetarian

Εξερευνήστε και Άλλες Εύκολες Συνταγές για Πανδαισία Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πανδαισία σαλάτα με τσιπς γλυκοπατάτας

Υλικα για τα τσιπς γλυκοπατατας

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ

υλικα για τη βινεγκρετ

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κ.σ. μέλι
  • Χυμός και ξύσμα από 1/2 γκρέιπφρουτ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • Αλάτι για τη σαλάτα

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας.
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C. Καθαρίζουμε τη γλυκοπατάτα με το ειδικό εργαλείο (peeler). Την κόβουμε σε μαντολίνο και τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
    Πασπαλίζουμε με το κόρν φλάουρ και με τα χέρια μας το τρίβουμε να καλύψουμε καλά τις φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι την πάπρικα και το μπούκοβο. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις γλυκοπατάτες και από τις δύο πλευρές.
    Ψήνουμε για 25-30′.
  2. Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ.
    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο με καπάκι και ανακινούμε καλά μέχρι να έχουμε ένα σχετικά πηχτό και ομοιογενές ντρέσινγκ. To αφήνουμε στο ψυγείο.
  3. Στήνουμε τη σαλάτα.
    Σε μια σαλατιέρα ή σε πιατέλα βάζουμε τη σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης, τρίβουμε το ανθότυρο και περιχύνουμε τη βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα τσιπς γλυκοπατάτας. Σερβίρουμε αμέσως
Tip: Από το The cook in you: “Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, πριν τις καθαρίσετε!”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
164
kcal
Υδατ/κες
13
γρ
Πρωτεΐνη
1.9
γρ
Λιπαρά
11
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους