Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παραδοσιακή σαλάτα με πασχαλινά αυγά


Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η Παραδοσιακή Σαλάτα με Πασχαλινά Αυγά είναι η τέλεια επιλογή για τις γιορτινές σας συγκεντρώσεις, συνδυάζοντας πλούσιες γεύσεις και χρώματα.

Με τα φρέσκα λαχανικά και τα θρεπτικά συστατικά των αυγών, προσφέρει ισορροπία και ευχαρίστηση σε κάθε μπουκιά.

Παραδοσιακή σαλάτα με πασχαλινά αυγά Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Παραδοσιακή Σαλάτα με Πασχαλινά Αυγά και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Παραδοσιακή Φρεσκούλης: Προσφέρει έναν καταπληκτικό συνδυασμό θρεπτικότητας και αντιοξειδωτικής δράσης.
  • Πασχαλινά Αυγά: Πηγή πρωτεΐνης και απαραίτητων αμινοξέων που ενισχύουν το μυϊκό σύστημα και προσφέρουν αίσθηση κορεσμού.
  • Τοματίνια: Περιέχουν λυκοπένιο και βιταμίνη C, προστατεύοντας την καρδιαγγειακή υγεία.
  • Αγγουράκι: Φρέσκο και ενυδατικό, προσθέτει δροσιά στη σαλάτα και ενισχύει την ενυδάτωση του οργανισμού χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε νερό.
  • Μουστάρδα με Μέλι στο Ντρέσινγκ: Προσθέτει γλυκιά και πικάντικη νότα, δίνοντας ισορροπία στη γεύση.

Θα λατρέψετε την Παραδοσιακή Σαλάτα με Πασχαλινά Αυγά γιατί είναι:

  • Πλούσια σε Πρωτεΐνη και Θρεπτικά Συστατικά: Τα αυγά και τα φρέσκα λαχανικά συμβάλλουν στη συνολική υγεία και την ενέργεια.
  • Φρέσκια και Χορταστική: Ιδανική για γιορτινό τραπέζι, καθώς συνδυάζει γεύση και ελαφρότητα.
  • Πολύχρωμη και Ευπαρουσίαστη: Τα ζωντανά χρώματα των λαχανικών και των αυγών προσδίδουν οπτική και γευστική απόλαυση.
  • Ελαφριά και Γευστική: Το ντρέσινγκ με μουστάρδα και λεμόνι προσθέτει μια δροσιστική γεύση που αναδεικνύει τα λαχανικά.
  • Ευέλικτη και Γρήγορη: Εύκολη στην προετοιμασία, αποτελεί εξαιρετική λύση για κάθε γεύμα ή συνοδευτικό.

Βρείτε και Άλλες Εύκολες συνταγές με Παραδοσιακή Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Παραδοσιακή σαλάτα με πασχαλινά αυγά

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Παραδοσιακή φρεσκούλης
  • 2 αυγά βραστά σφιχτά
  • 1 αγγουράκι
  • 1 χούφτα τοματίνια

για το ντρεσινγκ

  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/3 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Μουστάρδα με μέλι ή της αρεσκείας σου
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτελεση

  1. Βάζουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας Παραδοσιακή σε ένα μεγάλο μπoλ. Κόβουμε τα αυγά σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τα τοματίνια, καρότο, αγγουράκι.
  2. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση, ξεφλουδίζουμε το καρότο και με το ειδικό εργαλείο το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και το αγγουράκι σε φετούλες. Τα βάζουμε όλα επάνω από τη σαλάτα στο μπoλ.
  3. Σε μικρό βαζάκι με καπάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και κουνάμε καλά καλά.
  4. Περιχύνουμε την σαλάτα μας λίγο πριν σερβιριστεί!
Tip: Από την Δήμητρα Γκριτζά: ”Προσθέστε λίγα τριμμένα ραπανάκια για επιπλέον χρώμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση, που θα δώσει ζωντάνια στη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
136
kcal
Υδατ/κες
3,5
γρ
Πρωτεΐνη
2,8
γρ
Λιπαρά
13
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους