Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια

Η συγκεκριμένη πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια από την the cook in you είναι μια πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού πιάτου, που συνδυάζει τον πλούτο των γεύσεων με την ελαφρότητα των υλικών.

Δημιουργήστε μια σαλάτα που θα αναδείξει το τραπέζι σας και θα ξεχωρίσει για τη φρεσκάδα και τη γεύση της!

Πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η συνταγή Πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια για να την επιλέξετε:

  • Πατάτες (baby): Πηγή σύνθετων υδατανθράκων που παρέχουν ενέργεια.
  • Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης: Φυλλώδη πράσινα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και Κ, καθώς και φυλλικό οξύ.
  • Λευκά Μανιτάρια: Πλούσια σε σελήνιο και βιταμίνη D, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Παρμεζάνα: Αλμυρή και αρωματική, προσδίδει έναν πλούτο γεύσης και αποτελεί πηγή ασβεστίου.

Θα λατρέψετε την Πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια γιατί είναι:

  • Πολυσυστατική: Η συνδυαστική γεύση της παρμεζάνας, του φρέσκου θυμαριού και των ψητών λαχανικών δημιουργεί ένα γευστικό αριστούργημα.
  • Αρωματική: Το φρέσκο θυμάρι και η καπνιστή πάπρικα προσθέτουν μια διακριτική και ταυτόχρονα αποφασιστική νότα στο πιάτο.
  • Υγιεινή: Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά και υγιεινά λιπαρά.
  • Ιδανική για μαγειρικές συγκεντρώσεις με την παρέα σας: Εύκολη στην προετοιμασία, αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο για πάρτι ή μπάρμπεκιου.

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Τρυφερά Μαρουλάκια

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πατατοσαλάτα με τρυφερά μαρουλάκια

υλικα

για τη μαρινάδα-ντρέσινγκ

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα dijon
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 αλάτι
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 130 ml ελαιόλαδο

Εκτελεση

  1. Ετοιμάζουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια.
  2. Πλένουμε τις πατατούλες και τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό, για περίπου 20′.
  3. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το θυμάρι και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τις πιέζουμε με ένα πιρούνι να σπάσουν, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε πάνω τους την τριμμένη παρμεζάνα. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για περίπου 20′ μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tip: Aπό τον the cook in you “ Εάν επιθυμείτε να εντάξετε ακόμα περισσότερα θρεπτικά στοιχεία στη σαλάτα σας, προσθέστε μία χούφτα καρύδια ή ηλιόσπορους για επιπλέον ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μια αίσθηση τραγανότητας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
170
kcal
Υδατ/κες
8,9
γρ
Πρωτεΐνη
3,1
γρ
Λιπαρά
2,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους