Η πίτσα από κουνουπίδι αποτελεί μια εύκολη επιλογή για όσους αγαπούν την υγιεινή διατροφή αλλά έχουν όρεξη για μια healthy αμαρτία!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητά της σε μια υγιεινή και έξτρα λαχταριστή συνταγή για πίτσα από κουνουπίδι. Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό πιάτο και μετατρέψτε το αγαπημένο σας “cheat” γεύμα σε μια θρεπτική επιλογή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Πίτσα από Κουνουπίδι Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η πίτσα από κουνουπίδι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Άισμπεργκ, Μαρούλι, Ραντίτσιο: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες. Γευτείτε τα, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Ιταλική Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Μπρόκολο και κουνουπίδι: Αποτελούν μια σούπερ αντικαρκινική σαλάτα. Βρείτε τα έτοιμα για μαγείρεμα λαχανικά στο Μπρόκολο – Κουνουπίδι του Φρεσκούλη.
- Τοματίνια: Αποτελούν πλούσια πηγή λυκοπενίου και ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο ισχαιμικών εγκεφαλικών επεισοδίων.
- Σκόρδο: Βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην αντιμετώπιση του κοινού κρυολογήματος και στην οστεοαρθρίτιδα.
Θα λατρέψετε την πίτσα από κουνουπίδι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:
- Πεντανόστιμα
- Υψηλή σε πρωτεΐνη
- Χορταστική
- Κατάλληλη για vegetarian διατροφή
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Ιταλική Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πίτσα από κουνουπίδι
υλικα για την Πίτσα κουνουπίδι
- 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
- 2 συσκευασίες Μπρόκολο – Κουνουπίδι Φρεσκούλης
- ½ φλ. φύλλα Bασιλικού
- 2 συσκευασίες Τοματίνια Φρεσκούλης
- ¼ φλ. ελαιολαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- ½ φλ. ψίχουλα ψωμιού
- ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Σε ενα ταψί, βάζουμε τις φούντες μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο κι αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 10′. Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι, μπήγουμε τα κομμένα τοματίνια, το σκόρδο σπασμένο και τη ρίγανη, και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30′.
- Σπάμε την μοτσαρέλα κομμάτια-κομμάτια πάνω στο ψητό κουνουπίδι και το ψητό μπρόκολο, ώστε να πάει σε όλη την επιφανεια, εδώ κι εκεί.
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα του ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών. Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα του βασιλικού.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέον λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.
- Σερβίρουμε με την Ιταλική σαλάτα και φρέσκο ψωμί.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Φτιάξτε πρωτότυπες σαλάτες για τραπέζι γιορτής ή για μπουφέ για να απογειώσετε τις γεύσεις των καλεσμένων και θα με θυμηθείτε.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
163
kcal
Υδατ/κες
5.9
γρ
Πρωτεΐνη
7.2
γρ
Λιπαρά
12
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: