Skip to main content

Η πολίτικη σαλάτα με ρόδι και κουκουνάρι είναι ένας θεσπέσιος τύπος σαλάτας, ιδανικός για γιορτινά τραπέζια.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει την ιδιαίτερη συνταγή της πολίτικης σαλατας με ρόδι και κουκουνάρι. Ξετρελάνετε τους φίλους και την οικογένεια σας σε γιορτινές περιστάσεις και όχι μονο, με μια διαφορετική… πολίτικη σαλάτα.

Πολίτικη Σαλάτα με Ρόδι Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η πολίτικη σαλάτα με ρόδι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και γιατί να την επιλέξετε.

  • Σαλάτα Λάχανο-Καρότο Φρεσκούλης: Ένας υγιεινός συνδυασμός που θα σας δώσει βιταμίνες A, K, C και όχι μόνο.
  • Πιπεριά Φλωρίνης: Προσφέρει βιταμίνη C και μεταλλικά στοιχεία
  • Σέλερι: Εκτός του ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει και τα επίπεδα ενέργειας και συνδυάζεται απίστευτα με σαλάτα πολίτικη.
  • Μαϊντανός: Μπορεί να βελτιώσει το σάκχαρο του αίματος και να ενδυναμώσει την υγεία της καρδιάς.
  • Κουκουνάρι: Βοηθάει και αυτό στην υγεία της καρδιάς, όπως και οι περισσότεροι ξηροί καρποί. Επειδή περιέχει πολλές θερμίδες, μπορεί να θεωρηθεί υποκατάστατο του κρέατος στα φαγητά χωρίς κρέας.

Θα λατρέψετε την Πολίτικη Σαλάτα με Ρόδι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:

  • Υγιεινή
  • Βιταμινούχα
  • Εξαιρετικά Θρεπτική
  • Γιορτινή
  • Πολύχρωμη

Ανακαλύψτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Πολίτικη Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πολίτικη σαλάτα με ρόδι

υλικα για την πολίτικη σαλατα

  • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες ζουλιέν (λεπτά μπαστουνάκια)
  • 3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 λεμόνι μέτριο
  • 1 κ.σ. ανθός αλατιού

υλικα Για το γαρνιρισμα

υλικά για το ντρέσινγκ

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ¼ φλ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 6 τρυφερά κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα τους
  • Λίγο αλάτι

Εκτελεση

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά, το λάχανο, το καρότο, το σέλερι και την πιπεριά φρέσκια (αν βάλουμε ψητή Φλωρίνης, θα την προσθέσουμε μετά από αυτό το στάδιο).
  2. Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Ζουλάμε με τα χέρια τα λαχανικά για λίγα λεπτά. Αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Αφού μαραθούν τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε με τα χέρια και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε μέσα τις ψητές πιπεριές, το κουκουνάρι, τη σταφίδα, τα φύλλα του μαϊντανού και το ρόδι.
  4. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ, χτυπώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και παγώνουμε για 1-2 ώρες.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Αν περισσέψει σαλάτα, αφήστε την στο ψυγείο και απολαύστε τη την επόμενη ημέρα γιατί…είναι ακόμα πιο νόστιμη.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
146
kcal
Υδατ/κες
11
γρ
Πρωτεΐνη
1
γρ
Λιπαρά
10
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους