Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πράσινη Σαλάτα με Αυγό, Καλαμπόκι και Ντρέσινγκ Μουστάρδας


Μερίδες: Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Η Πράσινη Σαλάτα με Αυγό, Καλαμπόκι και Ντρέσινγκ Μουστάρδας είναι ιδανική για όσους αναζητούν ένα χορταστικό γεύμα με ισορροπημένη γεύση.

Η σαλάτα αυτή προσθέτει θρεπτικά στοιχεία και έντονη γεύση στο τραπέζι, χάρη στο αυγό, τις λιαστές τομάτες και το ντρέσινγκ μουστάρδας.

Πράσινη Σαλάτα με Αυγό, Καλαμπόκι και Ντρέσινγκ Μουστάρδας Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Πράσινη Σαλάτα με Αυγό, Καλαμπόκι και Ντρέσινγκ Μουστάρδας και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης: Φρέσκα, τρυφερά πράσινα φύλλα που προσφέρουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Αυγά: Πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης και απαραίτητων αμινοξέων, που προσθέτουν χορταστική αξία στο πιάτο.
  • Λιαστές Τομάτες: Γλυκές και αρωματικές, με φυσικά αντιοξειδωτικά και έντονη γεύση.
  • Καλαμπόκι: Προσφέρει φυσική γλυκύτητα, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Θα λατρέψετε την Πράσινη Σαλάτα με Αυγό, Καλαμπόκι και Ντρέσινγκ Μουστάρδας γιατί είναι:

  • Πλούσια σε Πρωτεΐνη και Θρεπτικά Συστατικά: Ιδανική για ισορροπημένη διατροφή, με βιταμίνες και πρωτεΐνες που χορταίνουν.
  • Γεμάτη Γεύση και Υφές: Η γλυκύτητα του καλαμποκιού και οι λιαστές τομάτες δένουν με το κρεμώδες ντρέσινγκ.
  • Ιδανική για Κυρίως Γεύμα ή Συνοδευτικό: Ελαφριά αλλά πλήρης, ταιριάζει τέλεια σε κάθε γεύμα.

Δείτε και άλλες εύκολες Συνταγές με Ιταλική Σαλάτα

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη Σαλάτα με Αυγό, Καλαμπόκι και Ντρέσινγκ Μουστάρδας

ΥΛΙΚΑ

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα Φρεσκούλης
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 160 γρ. λιαστές τομάτες
  • 160 γρ. καλαμπόκι

Για το ντρέσινγκ μουσταρδας

  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 30 γρ. χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • 1 κουταλιά μέλι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, το ξύσμα από το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
  2. Ξεφλουδίζουμε τα αυγά και σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε στα 4 και τις λιαστές τομάτες σε μικρά μπαστουνάκια.
  3. Σε ένα μπολ τοποθετούμε την ιταλική σαλάτα μαζί με τις λιαστές, το καλαμπόκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα με τα αυγά από πάνω.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: ”Για περισσότερη γεύση, ψήστε ελαφρά τις λιαστές τομάτες πριν τις προσθέσετε στη σαλάτα. Το ψήσιμο θα εντείνει τη γλυκύτητά τους και θα δώσει μια επιπλέον αρωματική νότα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
263
kcal
Υδατ/κες
5.3
γρ
Πρωτεΐνη
4.4
γρ
Λιπαρά
24
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους