ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα, πλιγούρι, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκα μυρωδικά
Μερίδες: Για 4 άτομα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 8-10′
Η Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα, πλιγούρι, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκα μυρωδικά είναι μια δροσερή και αρωματική σαλάτα που προσφέρει υγεία και γεύση σε κάθε μπουκιά.
Το πλιγούρι δίνει σώμα στη σαλάτα, ενώ τα ψητά καρότα και η πιπεριά Φλωρίνης προσφέρουν φυσική γλυκύτητα και γήινες νότες.
Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα, πλιγούρι, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκα μυρωδικά Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα, πλιγούρι, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκα μυρωδικά και γιατί να την επιλέξετε:
- Πλιγούρι: Πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, το πλιγούρι προσφέρει ενέργεια που διαρκεί και βοηθά στη σωστή πέψη.
- Ψητά καρότα: Το καρότο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και β-καροτίνη, που ενισχύουν την όραση και την υγεία του δέρματος, ενώ το ψήσιμο αναδεικνύει τη φυσική γλυκύτητά του.
- Πιπεριά Φλωρίνης: Με έντονη γεύση και άρωμα, η πιπεριά Φλωρίνης προσθέτει αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C στη σαλάτα, προστατεύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.
- Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, δυόσμος): Γεμάτα άρωμα και θρεπτικά στοιχεία, τα μυρωδικά ενισχύουν τη γεύση και προσφέρουν αντιοξειδωτικά οφέλη.
Θα λατρέψετε τη Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα, πλιγούρι, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκα μυρωδικά γιατί είναι:
- Δροσερή και θρεπτική, ιδανική για τις ζεστές μέρες που θέλετε κάτι ελαφρύ και χορταστικό.
- Πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, για ενίσχυση του οργανισμού με τον πιο γευστικό τρόπο.
- Εύκολη στην προετοιμασία και ευέλικτη, κατάλληλη για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Ιταλική
- Ιταλική σαλάτα με κοτόπουλο και πορτοκάλι
- Ιταλική σαλάτα με αχλάδι και λωτό
- Τονοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με ψητά καρότα, πλιγούρι, πιπεριά Φλωρίνης και φρέσκα μυρωδικά
υλικα
- 2 συσκευασίες σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
- 2 καρότα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 125 γρ. πλιγούρι
- 300 γρ. ζωμό λαχανικών
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
για το ντρεσινγκ
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 60 γρ. χυμό λεμόνι
- 1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
- 2 κουταλιές μέλι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
- Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το πλιγούρι μαζί με το ζωμό λαχανικών και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά να βράσουν για 8-10′.
- Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να λιώσει.
- Τοποθετούμε τα καρότα να σιγομαγειρευτούν, γυρνώντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε την Ιταλική σαλάτα μαζί με πλιγούρι, την πιπεριά Φλωρίνης, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τα σοταρισμένα καρότα από πάνω.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: ”Για επιπλέον τραγανότητα, προσθέστε καβουρδισμένα αμύγδαλα ή ηλιόσπορους.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
203,4
kcal
Υδατ/κες
13,1
γρ
Πρωτεΐνη
1,9
γρ
Λιπαρά
16
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: