Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ

Τα Ρεβύθια με σπανάκι είναι μια παραλλαγή του κλασικού φρικασέ που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει τη δημοφιλή της συνταγή ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ. Πειραματιστείτε με ένα φρικασέ, που παρόλο που συγκαταλέγεται στα φαγητά χωρίς κρέας, είναι εξίσου νόστιμο και θρεπτικό με το παραδοσιακό.

Ρεβύθια με Σπανάκι Συνταγή

Δείτε τι περιέχουν τα ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και γιατί να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα κρεμμυδάκια: Περιέχουν θρεπτικές ουσίες με ελάχιστες θερμίδες.
  • Σπανάκι: Αποτελεί πηγή βιταμινών A, C και σιδήρου.
  • Χορτόπιτα Φρεσκούλης: Περιέχει σπανάκι, σέσκουλο, πράσο, κρεμμυδάκι φρέσκο, μυρώνι, καυκαλήθρα, άνηθο και δυόσμο. Ταιριάζει απόλυτα σε vegan συνταγές ή νηστίσιμες συνταγές.
  • Άνηθος: Είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά και βοηθάει στην υγεία της καρδιάς.
  • Καρότο Ζουλιέν: Περιέχει πολλά μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Ό,τι πρέπει για υγιεινές συνταγές.
  • Ρεβύθια μουσκεμένα: Μεταξύ άλλων περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.

Θα λατρέψετε τα ρεβύθια με σπανάκι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:

  • Θρεπτικά
  • Υγιεινά
  • Πολύ εύκολα να μαγειρευτούν
  • Έχουν ελάχιστα λιπαρά
  • Δίνουν ενέργεια

Ανακαλύψτε κι Άλλες Εύκολες Συνταγές με Σπανάκι

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ

υλικά

υλικά Για το λαδολέμονο

  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτελεση

  1. Για τα λεμονάτα ρεβύθια με σπανάκι φρικασέ , πρέπει προηγουμένως να μουσκέψουμε τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό για μία νύχτα.
  2. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με καθαρό κρύο νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40′. Στραγγίζουμε και πετούμε το νερό.
  3. Σε μια κατσαρόλα μέτρια, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου. Σωτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Έπειτα, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, κρατώντας τα πράσινα φύλλα τους για το τέλος.
  4. Μετά από 2′ προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια και το καρότο, και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ίσα που να καλυφθούν τα υλικά. Βράζουμε για 20′. Όταν τα ρεβύθια μαλακώσουν τελείως, κρατούμε μία γεμάτη κουτάλα από αυτά στην άκρη μαζί με ζωμό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα ρεβύθια, τα χόρτα εποχής και αλατοπιρώνουμε το φρικασέ. Βράζουμε για 10′.
  5. Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο, χτυπώντας στο μπλέντερ τα ρεβύθια με το ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (¼ φλ.) και τον χυμό λεμονιού, και χτυπούμε, ώσπου να πολτοποιηθούν όλα καλά. Περιχύνουμε στην κατσαρόλα αυτήν την λεμονάτη κρέμα ρεβυθιών και προσθέτουμε μπόλικο άνηθο. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και να πήξει η σάλτσα του. Τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
  6. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί, ελιές και τέταρτα λεμονιού.
Tip: Μυστικά για ρεβύθια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Ένα μεγάλο μυστικό για τα ρεβύθια, αλλά και για τα όσπρια γενικότερα, είναι να τα μουσκέψετε και, αφού φουσκώσουν κανονικά, να τα στραγγίξετε και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη. Έτσι, ανα πάσα στιγμή μπορείτε να τα μαγειρέψετε κατευθείαν από την κατάψυξη σε ελάχιστο χρόνο χωρίς να περιμένετε να μουλιάσουν.

Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
229
kcal
Υδατ/κες
7.4
γρ
Πρωτεΐνη
4.4
γρ
Λιπαρά
20
γρ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους