Η σαλάτα με φράουλες, παστέλι και φρούτα του δάσους από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ένας γευστικός και δροσιστικός συνδυασμός που παντρεύει τη γλυκύτητα των φρούτων με την τραγανή υφή του παστελιού.
Ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέρει μια αναζωογονητική εμπειρία γεμάτη θρεπτικά συστατικά.
Σαλάτα με φράουλες, παστέλι και φρούτα του δάσους Συνταγές
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με φράουλες, παστέλι και φρούτα του δάσους και γιατί να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης: Πλούσια σε βιταμίνες Α και Κ, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας των ματιών και των οστών.
- Φράουλες και φρούτα του δάσους: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και φυτικές ίνες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην καλή υγεία της καρδιάς.
- Παστέλι: Μια πηγή ενέργειας και πρωτεϊνών, προσθέτει τραγανή υφή και φυσική γλυκύτητα.
- Δυόσμος: Φρέσκος και αρωματικός, ενισχύει τη γεύση της σαλάτας.
Θα λατρέψετε την σαλάτα με φράουλες, παστέλι και φρούτα του δάσους γιατί είναι:
- Δροσερή και αναζωογονητική: Ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.
- Θρεπτική και υγιεινή: Γεμάτη βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.
- Γρήγορη και εύκολη: Έτοιμη σε λίγα λεπτά, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.
- Γευστική και μοναδική: Ο συνδυασμός των φρούτων με το παστέλι προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Τρυφερά Μαρουλάκια
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με φράουλες, παστέλι και φρούτα του δάσους
για την σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
- 30 γρ. παστέλι
- Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου
- Λίγα κόκκινα φρούτα (φράουλες και φρούτα του δάσους)
Για το ντρέσινγκ κόκκινων φρούτων
- 1 φλ. κόκκινα φρούτα φρέσκα (φράουλες, φρούτα του δάσους)
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. βαλσαμικό
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λεμόνι χυμό
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Για το ντρέσινγκ
Για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας με τις φράουλες και τα φρούτα του δάσους. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φρούτα. - Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις φράουλες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Βάζουμε τις φράουλες και τα φρούτα του δάσους στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε το μέλι, το βαλσαμικό, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε για 30” μέχρι να γίνουν μια λεία και ρευστή κρύα σάλτσα.
- Για την σαλάτα
Βάζουμε τη σαλάτα με τα τρυφερά μαρουλάκια σε ένα μεγάλο μπολ. - Κόβουμε κομμάτια το παστέλι και το ρίχνουμε πάνω στη σαλάτα.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα με το παστέλι, και τα κόκκινα φρούτα, φράουλες σε κομμάτια και φρούτα δάσους.
- Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε τη σαλάτα.
- Ανακατεύουμε την σαλάτα σου με το ντρέσινγκ πάντα τελευταία στιγμή, για πιο δροσερό αποτέλεσμα.
- Σερβίρουμε αμέσως την σαλάτα, με λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Για επιπλέον φρεσκάδα, προσθέστε λίγα φύλλα δυόσμου και λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού ακριβώς πριν το σερβίρισμα”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
154,6
kcal
Υδατ/κες
10,5
γρ
Πρωτεΐνη
1,7
γρ
Λιπαρά
12,2
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: