ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Σαλάτα με καραμελωμένα φρούτα, ανθότυρο και ντρέσινγκ από λάϊμ
Αυτή η Σαλάτα με καραμελωμένα φρούτα, ανθότυρο και ντρέσινγκ από λάϊμ είναι ένα γευστικό ταξίδι ανάμεσα στη γλύκα των καραμελωμένων φρούτων και τη φρεσκάδα του λάιμ.
Iδανική για μια ανάλαφρη, εκλεπτυσμένη εμπειρία!
Σαλάτα με καραμελωμένα φρούτα, ανθότυρο και ντρέσινγκ από λάϊμ Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα με Καραμελωμένα Φρούτα, Ανθότυρο και Ντρέσινγκ από Λάιμ και γιατί να την επιλέξετε:
- Βαλεριάνα Φρεσκούλης: Ιδανική για να δώσει δροσιά και φρεσκάδα σε κάθε σαλάτα. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και C και αντιοξειδωτικά.
- Ιταλική Σαλάτα Φρεσκούλης: Περιέχει μια προσεκτικά επιλεγμένη ποικιλία πράσινων λαχανικών με τραγανή υφή, ιδανική για να προσθέσει σώμα και δομή στο πιάτο.
- Ανανάς Φρεσκούλης: Είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και ένζυμα που βοηθούν στην πέψη, προσφέροντας παράλληλα εξωτική και δροσερή γεύση.
- Ανθότυρο και Φυστίκι Αιγίνης: Το ανθότυρο προσφέρει απαλή, κρεμώδη υφή και ελαφριά γεύση, ενώ τα φυστίκια προσθέτουν τραγανή υφή και πλούσια γεύση, γεμάτη θρεπτικά συστατικά και υγιεινά λιπαρά.
Θα λατρέψετε τη Σαλάτα με Καραμελωμένα Φρούτα, Ανθότυρο και Ντρέσινγκ από Λάιμ γιατί είναι:
- Πρωτότυπη και Αναζωογονητική: Η φρεσκάδα της βαλεριάνας και της Ιταλικής Σαλάτας με τον καραμελωμένο ανανά δίνουν έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό.
- Πλούσια σε Υφές: Το τραγανό φυστίκι, ο μαλακός ανθότυρος και τα καραμελωμένα φρούτα δημιουργούν μια απολαυστική εμπειρία σε κάθε μπουκιά.
- Υγιεινή και Χορταστική: Ιδανική για ελαφρύ αλλά γεμάτο γεύσεις γεύμα με υγιεινά λιπαρά, βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Σαλάτα Ιταλική
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με καραμελωμένα φρούτα, ανθότυρο και ντρέσινγκ από λάϊμ
υλικά
- 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Σαλάτα Βαλεριάνα Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Ανανά Φρεσκούλης
- 1 συσκευασία Φρέσκα Κρεμμύδάκια Φρεσκούλης Φρεσκούλης
- 150 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 3 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης
- Χυμός από 3 λάιμ
- ¼ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα
- 60 ml ελαιόλαδο & 2 κ.σ. για το τηγάνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση
- Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια στη μέση κατά μήκος.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τα φρέσκα κρεμμύδια να σοταριστούν με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στο ίδιο τηγάνι ή σχαροτήγανο, σοτάρουμε τις φέτες του ανανά και της φρουτοσαλάτας Ambrosia. Όταν πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Για να ετοιμάσουμε το ντρέσινγκ, βάζουμε τον χυμό λάιμ, 60 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις φέτες από ακτινίδιο της φρουτοσαλάτας Ambrosia στο μούλτι. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το περιεχόμενο της Ιταλικής σαλάτας με τα φρέσκα φύλλα βαλεριάνας. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά.
- Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε βαθιά πιατέλα. Τοποθετούμε τα σοταρισμένα φρέσκα κρεμμύδια από πάνω. Πασπαλίζουμε με το ανθότυρο, τα φυστίκια Αιγίνης και τα φύλλα του κόλιανδρου.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Tip: Από την Madameginger: ”Για περισσότερο άρωμα, προσθέστε λίγο ξύσμα από το λάιμ στο ντρέσινγκ πριν το σερβίρετε.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
168
kcal
Υδατ/κες
4.4
γρ
Πρωτεΐνη
3.5
γρ
Λιπαρά
15
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: