Η σαλάτα με κατσικίσιο τυρί – η απόλυτη Φθινοπωρινή σαλάτα που συνδυάζει εκλεκτά υλικά και διαφορετικές υφές!
Αναζητάτε ξεχωριστές συνταγές που θα εκτοξεύσουν τις σαλάτες σας; Ακολουθήστε τη συνταγή του The cook in you για μια πρωτότυπη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί και δημιουργήστε ένα θρεπτικό και γευστικότατο γεύμα.
Σαλάτα με Κατσικίσιο Τυρί Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα με κατσικίσιο τυρί του The cook in you και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Μαρούλι Ρομάνο, Λάχανο Κινέζικο, Άισμπεργκ, Εσκαρόλ, Ραντίτσιο, Ρόκα Άγρια: Κατάλληλη για όσους έχουν υψηλές ανάγκες σε ασβέστιο. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στη Δροσερή Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Μανιτάρια: Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του σκελετού και των μυών της καρδιάς.
- Κατσικίσιο τυρί: Βοηθά στην καλή υγεία των οστών και έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
- Μύρτιλλα: Συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς και στην ψυχική υγεία.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί του The cook in you γιατί είναι:
- Πεντανόστιμη
- Ιδανική για vegetarians
- Γεμάτη με superfoods
- Χαμηλή σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Δροσερή Σαλάτα Λαχανικών:
Οδηγίες και Υλικά για τη Σαλάτα με Κατσικίσιο Τυρί και Βινεγκρέτ με Λάδι Τρούφας
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με Κατσικίσιο Τυρί
Υλικά για τη Σαλάτα
- 1 συσκευασία σαλάτα Δροσερή Φρεσκούλης
- 100 γρ. μανιτάρια (λευκά ή σιτάκε)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φέτα μαλακό κατσικίσιο τυρί (chevre)
- 5-6 μύρτιλλα
Υλικά για τη Βινεγκρέτ με Λάδι Τρούφας
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 1/2 – 1 κ.σ. λάδι τρούφας
- 5 κ.σ. ελαιόλαδo
- 1/4 κ.γ. μουστάρδα Dixon
- 1/2 κ.σ. δυόσμο
- 1/2 κρεμμύδι (μέτριο)
- 50 γρ. φουντούκια
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Στο μηχάνημα με τα μαχαίρια (multi) ρίχνουμε το δύοσμο, το κρεμμύδι και τα φουντούκια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μία πάστα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε την πάστα με το φουντούκι, και ρίχνουμε σαν κοδρόνι το ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερόνουμε και δοκιμάζουμε. Αν θέλουμε περισσότερο έντονη γεύση τρούφας προσθέτουμε ακόμα λίγο από το λάδι της. Βάζουμε στο ψυγείο.
- Σωτάρουμε τα μανιτάρια & ψήνουμε το κατσικίσιο. Με μία στεγνή πετσέτα ή ένα βουρτσάκι καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Αν χρησιμοποιούμε μεγάλα, τα κόβουμε χοντρές φέτες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μία σκελίδα σκόρδο. Αφού κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε στην άκρη.
- Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε να ζεσταθεί. Ακουμπάμε το κατσικίσιο για 1′ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στήνουμε τη σαλάτα. Τοποθετούμε τη Δροσερή σαλάτα Φρεσκούλη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κατσικίσιο τυρί, τα φρέσκα μύρτιλα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέ.
Tip: Από το The Cook in You: “Αν προτιμάτε περισσότερο έντονη γεύση τρούφας στη βινεγκρέτ σας, προσθέσθε ακόμα λίγο από το λάδι της.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
231,1
kcal
Υδατ/κες
5,3
γρ
Πρωτεΐνη
2,9
γρ
Λιπαρά
22,7
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: