Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Στην τέχνη της κουζίνας, μερικές φορές η απλότητα μετουσιώνεται σε ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Η Σαλάτα με μαρούλι, ραπανάκι και γιαούρτι που προτείνει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ενσαρκώνει αυτή τη φιλοσοφία.
Μια συνταγή που φέρνει στο τραπέζι μια εκρηκτική σύνθεση από χρώματα, αρώματα και γεύσεις, προσκαλώντας μας να επανασυστηθούμε με τα βασικά, αλλά και να ανακαλύψουμε νέες διατροφικές απολαύσεις.
Σαλάτα με μαρούλι, ραπανάκι και γιαούρτι Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα με μαρούλι, ραπανάκι και γιαούρτι για να την επιλέξετε:
- Τα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης είναι γεμάτα από φολικό οξύ και βιταμίνες Α και Κ, προάγοντας την υγεία του δέρματος και την οστική πυκνότητα.
- Το αγγούρι και τα ραπανάκια φέρνουν μια ανάλαφρη δροσιά και ενισχύουν τον οργανισμό μας με υδάτωση και βιταμίνες Β.
- Τα καρύδια, αφενός προσθέτουν μια υπέροχη υφή, αφετέρου είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ιδανικά για καρδιακή υγεία.
- Ο άνηθος, η μέντα και ο μαϊντανός εντείνουν το αρωματικό προφίλ της σαλάτας και προσφέρουν μια εκπληκτική ποικιλία από αντιοξειδωτικά και μέταλλα.
Θα λατρέψετε την Σαλάτα με μαρούλι, ραπανάκι και γιαούρτι γιατί είναι:
- Υγιεινή, καθώς συνδυάζει υλικά πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα.
- Πολυεπίπεδη στη γεύση, με τον συνδυασμό της γλυκιάς και πικάντικης νότας των ραπανακιών με τα καρύδια.
- Εύκολη στην προετοιμασία, έτσι ώστε να μη σας κρατήσει πολλή ώρα μακριά από την παρέα σας.
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Τρυφερά Μαρουλάκια
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με μαρούλι, ραπανάκι και γιαούρτι
υλικα
- 1 συσκευασία σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
- 1 μεγάλο αγγούρι
- 1 κούπα ρόκα
- 2 ραπανάκια
- ¾ κούπας καρύδια, καβουρδισμένα + 2-3 κ.σ. για γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Χοντρό αλάτι
- Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Εκτελεση
- Για τη σάλτσα
Σε μια μικρό μπόλ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύδι, την ζάχαρη και το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μίγμα να κάτσει για τουλάχιστον 10’ έτσι ώστε να μουλιάσει το σκόρδο. - Με ένα μίξερ χειρός προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μίγμα. Ραντίζουμε με το λάδι σίγα σιγά συνεχίζοντας να το χτυπάμε με το μίξερ έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
- Η σάλτσα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 3 μέρες καλυμμένη με διαφανής μεμβράνη.
- Για τη σύνθεση της σαλάτας
Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέτουμε την έτοιμη σαλάτα με μαρούλι. - Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη το αγγούρι. Στη συνέχεια στύβουμε με τα χέρια το αγγούρι για να στραγγίξουμε καλά. Προσθέτουμε το αγγούρι μας στο μπολ με το μαρούλι.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα καρύδια (3/4 κούπας) και τα προσθέτουμε στην σαλάτα. Ψιλοκόβουμε την ρόκα, τα ραπανάκια και προσθέτουμε την στην σαλάτα μαζί με τον άνηθο, την μέντα και τον μαϊντανό.
- Διατηρούμε το μπολ μας στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε τη σαλάτα.
- Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Tip: Aπό τον Δημήτρη Σκαρμούτσο “Εάν θέλετε να δώσετε μια επιπλέον πινελιά γεύσης και να αναδείξετε την δροσιά, προσθέστε λίγες σταγόνες λάδι και λεμόνι πάνω στη σαλάτα σας ακριβώς πριν την σερβίρετε. Το άρωμα του λεμονιού θα ενισχύσει τις φρέσκες γεύσεις και θα δώσει μια ευχάριστη πικάντικη αίσθηση.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
112,1
kcal
Υδατ/κες
4,9
γρ
Πρωτεΐνη
3,3
γρ
Λιπαρά
9,1
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: