Η σαλάτα με μήλο – η απόλυτη σαλάτα με αρώματα Φθινοπώρου, που συνδυάζει εκλεκτά υλικά και διαφορετικές υφές!
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φανερώνει τα μυστικά της για την πιο νόστιμη σαλάτα με μήλο. Δοκιμάστε μια από τις πιο εντυπωσιακές σαλάτες Αργυρώ-στιλ, που θα αγαπήσετε ιδιαίτερα για τη γεύση της.
Σαλάτα με Μήλο Συνταγή
Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα με μήλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Μαρούλι, Λόλα Κόκκινη, Λόλα Πράσινη, Ραντίτσιο: Εξοπλίζουν τον οργανισμό ενάντια στην πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Αρχοντική Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Μήλο: Προστατεύει από παθήσεις όπως καρδιοπάθεια, καρκίνο και διαβήτη.
- Καραμελωμένα καρύδια: Βοηθούν στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
- Κράνμπερι: Προστατεύει από ουρολοιμώξεις και έχει αντιοξειδωτική δράση.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με μήλο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:
- Λαχταριστή
- Πλούσια σε superfoods
- Χορταστική
- Χαμηλή σε γλουτένη
Βρείτε και Άλλες Συνταγές για Σαλάτες με Αρχοντική Σαλάτα:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με μήλο
Υλικά για τη Σαλάτα
- 2 συσκευασίες σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
- 1 πράσινο μήλο με τη φλούδα του κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κόκκινο μήλο με τη φλούδα του κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 φέτες μπέικον
- 1 φλ. μανούρι ή φέτα σε τρίμματα
- ½ φλ. κράνμπερι
- 1 φλ. καραμελωμένα καρύδια
Υλικά για το Ντρέσινγκ
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- Λίγο αλάτι
υλικα Για τα καραμελωμενα καρύδια
- 1 φλ. καρύδια πεταλούδα (μισά καρύδια)
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- Λίγη πάπρικα καπνιστή
Εκτελεση
- Για την Αρχοντική σαλάτα, πρώτα φτιάχνουμε τα καραμελωμένα καρύδια για να κρυώσουν.
- Βάζουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά σε αντικολλητικό τηγάνι. Αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει για λίγα λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει, ανακατεύουμε καλά με λαδωμένο κουτάλι να ντυθούν τα καρύδια με καραμέλα.
- Βγάζουμε αμέσως σε αντικολλητικό χαρτί ή επιφάνεια σιλικόνης και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία, ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο μπέικον για 2-3′. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και να γίνει τραγανό.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ανοιχτή πιατέλα. Απλώνουμε πρώτα τα φύλλα της σαλάτας, στρώνουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και πασπαλίζουμε με τα κράνμπερι, τα καραμελωμένα καρύδια και τα τρίμματα του τυριού.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχυνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Σε κάθε σαλάτα με καρύδια, δώστε προτεραιότητα στην παρασκευή των καρυδιών διότι θα χρειαστούν χρόνο για να κρυώσουν.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
213
kcal
Υδατ/κες
13
γρ
Πρωτεΐνη
3.3
γρ
Λιπαρά
16
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: