Αναζητάτε μια θρεπτική σαλάτα που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της; Η Σαλάτα με πλιγούρι και ντρέσινγκ μπέικον είναι η ιδανική επιλογή!
Πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, αυτή η σαλάτα συνδυάζει τη δροσιά των λαχανικών με τη ζεστή, καπνιστή γεύση του μπέικον, δημιουργώντας έναν απολαυστικό συνδυασμό.
Σαλάτα με πλιγούρι και ντρέσινγκ μπέικον Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα με πλιγούρι και ντρέσινγκ μπέικον και γιατί να την επιλέξετε:
- Πλιγούρι: Πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, το πλιγούρι συμβάλλει στη διατήρηση της ενέργειας και βοηθά στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
- Μπέικον: Προσθέτει μια πλούσια, καπνιστή γεύση και λίγη παραπάνω πρωτεΐνη για να γίνει η σαλάτα ακόμα πιο χορταστική.
- Φρέσκα λαχανικά: Η σαλάτα αυτή περιλαμβάνει δροσερά λαχανικά, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και προσφέρουν ζωντανά χρώματα στο πιάτο.
Θα λατρέψετε τη Σαλάτα με πλιγούρι και ντρέσινγκ μπέικον γιατί είναι:
- Χορταστική και ισορροπημένη, με έναν συνδυασμό υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπαρών που ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας.
- Αρωματική και γευστική, χάρη στο ντρέσινγκ μπέικον που απογειώνει τη σαλάτα με την καπνιστή του γεύση.
- Γρήγορη και εύκολη, ιδανική για πολυάσχολες μέρες ή για ένα γρήγορο γεύμα στο σπίτι.
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Καπριτσιόζα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με πλιγούρι & ντρέσινγκ μπέικον
Υλικα για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 1 αγγούρι σε φέτες
- 5-6 τοματίνια
- 1 κούπα βρασμένο πλιγούρι
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
για το ντρέσινγκ μπέικον
- 5 κ.σ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. μπέικον λεπτοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. μηλόξιδο
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. μέλι
- Πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Βήμα 1: Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Αφαιρούμε το μπέικον με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το έλαια στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το ξίδι, τη μουστάρδα και το μέλι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μία λεία και κρεμώδης υφή. Αλατοπιπέρώνουμε το ντρέσινγκ. - Βήμα 2: Στήνουμε τη σαλάτα.
Σε μια σαλατιέρα ή σε πιατέλα βάζουμε τη συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης, προσθέτουμε το αγγούρι, τα τοματίνια, το κρεμμύδι και το πλιγούρι. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ρίχνουμε τα φουντούκια και στο τέλος το μπέικον. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip: Από την The cook in you: ”Μπορείτε να προσθέσετε λίγο καβουρδισμένο κουκουνάρι ή ηλιόσπορους για επιπλέον τραγανότητα και γεύση.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
139,3
kcal
Υδατ/κες
6,8
γρ
Πρωτεΐνη
3,2
γρ
Λιπαρά
11,6
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: