Αυτή η σαλάτα συνδυάζει τη δροσιά των εσπεριδοειδών με τη γλυκιά γεύση του παντζαριού και την πρωτεΐνη από το κοτόπουλο, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο και θρεπτικό γεύμα.
Είναι ιδανική για όσους αναζητούν κάτι ελαφρύ αλλά και χορταστικό, με έντονες γεύσεις και χρώματα που εντυπωσιάζουν.
Σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι και κοτόπουλο Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι και κοτόπουλο και γιατί να την επιλέξετε:
- Κοτόπουλο: Πλούσιο σε πρωτεΐνες, το κοτόπουλο βοηθά στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση των μυών, ενώ παράλληλα είναι χαμηλό σε λιπαρά, καθιστώντας το ιδανικό για μια υγιεινή διατροφή.
- Πορτοκάλι: Γεμάτο βιταμίνη C, το πορτοκάλι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την απορρόφηση του σιδήρου και προσθέτει δροσερή, ζουμερή γεύση στη σαλάτα.
- Παντζάρι: Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, το παντζάρι συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και προσφέρει γλυκιά γεύση και εντυπωσιακό χρώμα στο πιάτο.
- Ανάμεικτα λαχανικά: Προσθέτουν ποικιλία υφών και γεύσεων, ενώ είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι και κοτόπουλο γιατί είναι:
- Ένας δροσιστικός συνδυασμός φρούτων και λαχανικών που συνθέτουν ένα χορταστικό αλλά ελαφρύ γεύμα.
- Ιδανική για όσους θέλουν να προσθέσουν στη διατροφή τους περισσότερα αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C.
- Ένας υπέροχος τρόπος να αξιοποιήσετε το ψητό κοτόπουλο που σας έχει περισσέψει.
Βρείτε και Άλλες Εύκολες συνταγές με Σαλάτα Πανδαισία:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι και κοτόπουλο
υλικά
- 2 συσκευασίες σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
- 100 γρ. Τοματίνια Φρεσκούλης κομμένα στα δύο
- 5 γρ. Δυόσμος Φρεσκούλης χοντροκομμένος
- 325 γρ. βινεγκρέτ πορτοκάλι
- 240 γρ. κοτόπουλο ψητό κομμένο σε φέτες
- 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
- 30 γρ. σέλερι σε λεπτές φέτες
- 100 γρ. παντζάρια σε φέτες
- 100 γρ. τυρί Gouda κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι
- 20 γρ. ξύδι λευκό βαλσαμικό
- 5 γρ. μουστάρδα Dijon
- 60 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
- 180 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. νερό
- 1 γρ. αλάτι
Εκτελεση
- Στον κάδο του μίξερ, βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι και χτυπούμε με το σύρμα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε.
- Κρατούμε μικρή ποσότητα από όλα τα υλικά για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τελείωμα της σαλάτας.
- Σ’ ένα μπολ, αναμιγνύουμε τα σαλατικά, τα υπόλοιπα υλικά, τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε τη σαλάτα. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα υλικά που έχουμε κρατήσει πάνω στη σαλάτα.
Tip: Από τον Γιάννη Λουκάκο: ”Για ακόμα πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και μπαλσάμικο ξύδι πριν σερβίρετε. Αυτό θα ενισχύσει τις γεύσεις των συστατικών και θα δώσει μια γκουρμέ νότα στη σαλάτα σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
233
kcal
Υδατ/κες
5.6
γρ
Πρωτεΐνη
9.6
γρ
Λιπαρά
19
γρ
δείτε επίσης: