Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι

Η Ιταλική σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι αποτελεί μια φρουτώδη και θρεπτική επιλογή, ιδανική για τα σπιτικά σας καλέσματα!

Δοκιμάστε τη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία ξεχωρίζει για τη μοναδική φρεσκάδα και τη γεύση της. Στολίστε το οικογενειακό σας τραπέζι με αυτήν την πολύχρωμη Ιταλική σαλάτα.

Σαλάτα με Βινεγκρέτ Πορτοκάλι Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Άισμπεργκ, Μαρούλι, Ραντίτσιο: Βοηθούν στη ρύθμιση της σωστής λειτουργίας του εντέρου. Γευτείτε τα, πλυμένα και ολόφρεσκα, στην Ιταλική σαλάτα Οικογενειακή του Φρεσκούλη.
  • Φρούτα του δάσους: Έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και αναπλάθουν τα κύτταρα της επιδερμίδας.
  • Αβοκάντο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και βοηθά στην εύρυθμη καρδιαγγειακή λειτουργία.
  • Κράνμπερι: Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:

  • Νόστιμη
  • Πλούσια σε superfoods
  • Κατάλληλη για vegan
  • Xαμηλή σε θερμίδες

Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Ιταλική Σαλάτα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Οικογενειακή Φρεσκούλης
  • 150 γρ. κόκκινα φρούτα (φρούτα δάσους)
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φιλέτα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους
  • ½ φλ. κράνμπερι αποξηραμένα ή σταφίδες
  • ½ φλ. ρόδι καθαρισμένο
  • ½ φλ. αμύγδαλο φιλέ
  • Λίγες φύτρες
  • Λίγες φλοίδες ώριμη γραβιέρα

υλικά Για τη βινεγκρετ πορτοκαλιου

  • ⅓ φλ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 ζουμερό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.σ. λευκό ξύδι από κρασί
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Χτυπούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για της βινεγκρέτ για σαλάτα ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  2. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε μεγάλη σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κόκκινα*  και τα αποξηραμένα φρούτα, τα φιλέτα πορτοκαλιού και το αβοκάντο κομμένο σε καρέ. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού και ανακατεύουμε τη σαλάτα.
  3. Στήνουμε τη σαλάτα σε μια ανοιχτή πιατέλα, την πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και φύτρες για χρώμα. Γαρνίρουμε με φλοίδες ώριμης γραβιέρας.
  4. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά κόκκινα φρούτα ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, όπως βατόμουρα κόκκινα, φράουλες, κεράσια, καρπούζι.
Tip: Aπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά κόκκινα φρούτα ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα, όπως βατόμουρα κόκκινα, φράουλες, κεράσια, καρπούζι.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
125
kcal
Υδατ/κες
6.4
γρ
Πρωτεΐνη
2.1
γρ
Λιπαρά
9.4
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους