Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Η σαλάτα μεσογειακή με ζουμερό ψητό κοτόπουλο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή που συνδυάζει φρέσκα λαχανικά με ψητό κοτόπουλο και βινεγκρέτ μουστάρδας.
Είναι ιδανική για ένα υγιεινό και χορταστικό γεύμα.
Σαλάτα Μεσογειακή με ζουμερό ψητό κοτόπουλο Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα μεσογειακή με ζουμερό ψητό κοτόπουλο και γιατί να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Μεσογειακή Φρεσκούλης: Ένα μείγμα φρέσκων λαχανικών που προσφέρει βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
- Κοτόπουλο φιλέτο: Πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά, προσφέρει ενέργεια και συμβάλλει στην μυϊκή ανάπτυξη.
- Βινεγκρέτ μουστάρδας: Δίνει πλούσια γεύση με την προσθήκη μουστάρδας, μέλι και λεμόνι, προσφέροντας βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα μεσογειακή με ζουμερό ψητό κοτόπουλο γιατί είναι:
- Νόστιμη και αρωματική: Η βινεγκρέτ μουστάρδας δίνει ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στο κοτόπουλο και τη σαλάτα.
- Υγιεινή και ισορροπημένη: Πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και φυτικές ίνες, προσφέρει ένα πλήρες και θρεπτικό γεύμα.
- Εύκολη στην προετοιμασία: Γρήγορη και απλή συνταγή που μπορεί να ετοιμαστεί εύκολα.
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Μεσογειακή σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα μεσογειακή με ζουμερό ψητό κοτόπουλο
για την μεσογειακη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Μεσογειακή Φρεσκούλης
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο (2 x 200γρ.)
- 3 κ.σ. βινεγκρετ μουστάρδας
για το ταψι
- Λίγα βότανα
- 1 σκ. σκόρδο
- 2 φέτες λεμονιού
για την βινεγκρετ μουσταρδας
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Εκτελεση
- Για την βινεγκρέτ
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύδι και το λεμόνι. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτουμε την ρίγανη και το ελαιόλαδο σιγά – σιγά ανακατεύοντας. - Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ για την σαλάτα και με την υπόλοιπη αλείφουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Για το ζουμερό κοτόπουλο
Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν. Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. - Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί. Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο. Ακουμπάμε τα φιλέτα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200° C στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 20’ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τον φούρνο και το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί. Ξεκουράζουμε το ψητό φιλέτο κοτόπουλο για 5’ και μετά το κόβουμε σε φέτες.
- Για την σαλάτα
Βάζουμε την μεσογειακή σαλάτα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Έπειτα, λίγα τοματίνια και φέτες ψητού ή βραστού καλαμποκιού. Σαν σαλάτα έχουμε 4 μερίδες σαν πλήρες γεύμα έχουμε 2 χορταστικές μερίδες.
Tip: Tip από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: ”Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγες φέτες αβοκάντο ή καβουρδισμένα κουκουνάρια στη σαλάτα σας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
157
kcal
Υδατ/κες
10,6
γρ
Πρωτεΐνη
3,2
γρ
Λιπαρά
11
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: