Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα πανδαισία με μπέικον, σύκα και μοτσαρέλα


Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Η Σαλάτα Πανδαισία με μπέικον, σύκα και μοτσαρέλα είναι μια ιδιαίτερη πρόταση που παντρεύει τη γλυκύτητα των σύκων με την αλμυρή γεύση του μπέικον και την κρεμώδη υφή της μοτσαρέλας.

Ιδανική για όσους αναζητούν έναν ξεχωριστό συνδυασμό γεύσεων που θα εντυπωσιάσει σε κάθε τραπέζι.

Σαλάτα Πανδαισία με μπέικον, σύκα και μοτσαρέλα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Πανδαισία με Μπέικον, Σύκα και Μοτσαρέλα και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης: Φρέσκα και δροσερά λαχανικά που παρέχουν ευεργετικές ιδιότητες και βιταμίνες.
  • Σύκα: Γλυκά και γεμάτα γεύση, προσφέρουν φυσικά σάκχαρα και φυτικές ίνες.
  • Μοτσαρέλα: Κρεμώδης και πλούσια σε πρωτεΐνη, κάνει τη σαλάτα χορταστική και ισορροπημένη.
  • Μπέικον: Τραγανό και αλμυρό, προσθέτει ένταση στη γεύση.
  • Κάσιους: Πηγή υγιών λιπαρών και τραγανής υφής που εμπλουτίζουν τη σαλάτα

Θα λατρέψετε τη Σαλάτα Πανδαισία με Μπέικον, Σύκα και Μοτσαρέλα γιατί είναι:

  • Πολύπλευρη και Ισορροπημένη: Η γλυκιά γεύση των σύκων και η αλμυρή του μπέικον δημιουργούν έναν αρμονικό συνδυασμό.
  • Χορταστική και Γευστική: Περιέχει πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά που την κάνουν ιδανική για κυρίως γεύμα.
  • Γρήγορη και Εύκολη στην Προετοιμασία: Ιδανική για ένα ξεχωριστό γεύμα με εκλεπτυσμένες γεύσεις και υφές.

Βρείτε και Άλλες εύκολες συνταγές με Σαλάτα Πανδαισία

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα πανδαισία με μπέικον, σύκα και μοτσαρέλα

υλικα

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 6 σύκα, κομμένα στα 4
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 125 γρ. μοτσαρέλα, στραγγισμένη και χοντροκομμένη
  • 6 φέτες μπέικον
  • 50 γρ. κάσιους, ψημένα και τεμαχισμένα
  • Λίγα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα

Για το ντρέσινγκ

  • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, κατά βούληση
  • Πιπέρι, κατά βούληση

Εκτελεση

  1. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις φέτες μπέικον. Τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά το μπέικον. Στρώνουμε σε ένα πιάτο απορροφητικό χαρτί και τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε όλη τη συσκευασία της σαλάτας.
  3. Προσθέτουμε τα σύκα, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, τα κάσιους, το μπέικον και το βασιλικό.
  4. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το βαλσάμικο το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο, αν θέλουμε.
  5. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  6. Σερβίρουμε.
Tip: Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: ”Για μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γεύση, δοκιμάστε να ψήσετε τα σύκα ελαφρά πριν τα προσθέσετε στη σαλάτα. Το ψήσιμο θα αναδείξει τη γλυκύτητά τους και θα τα κάνει πιο ζουμερά.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
187,3
kcal
Υδατ/κες
10,3
γρ
Πρωτεΐνη
7,5
γρ
Λιπαρά
12,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους