Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα Πανδαισία με μανιτάρια τσίλι και αγκινάρες

Η Σαλάτα Πανδαισία με Μανιτάρια, Τσίλι και Αγκινάρες είναι ιδανική για όσους θέλουν ένα πιάτο με έντονες, πικάντικες γεύσεις και υγιεινά συστατικά.

Φέρνει στο τραπέζι έναν απολαυστικό συνδυασμό υφών και αρωμάτων που προσδίδει στο γεύμα ζωντάνια και πλούτο.

Σαλάτα Πανδαισία με μανιτάρια τσίλι και αγκινάρες Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Πανδαισία με Μανιτάρια, Τσίλι και Αγκινάρες και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης: Φρέσκα λαχανικά που παρέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες,  βοηθά στην αντιμετώπιση της νευρικότητας και της αϋπνίας χάρη στον ιδιαίτερο συνδυασμό λαχανικών που περιέχει.
  • Μανιτάρια Λευκά ή Καφέ: Απαλή γεύση και πλούσια σε πρωτεΐνη, με τραγανή υφή που δένει τέλεια με το τσίλι.
  • Παρμεζάνα σε Φλοίδες: Δίνει πλούσια γεύση και ενισχύει τη σαλάτα με πρωτεΐνες και υφή.
  • Αγκινάρες από Βαζάκι: Προσθέτουν μια απαλή γλύκα και ενισχύουν τη θρεπτική αξία της σαλάτας.

Θα λατρέψετε τη Σαλάτα Πανδαισία με Μανιτάρια, Τσίλι και Αγκινάρες γιατί είναι:

  • Αρωματική και Πικάντικη: Το τσίλι, ο κόλιανδρος και ο δυόσμος δίνουν έντονο άρωμα και γεύση που αναδεικνύει κάθε μπουκιά.
  • Πλούσια σε Υφές: Οι φλοίδες παρμεζάνας, τα τραγανά μανιτάρια και οι απαλές αγκινάρες δημιουργούν ένα απολαυστικό συνδυασμό υφών σε κάθε μπουκιά.
  • Πλήρης σε Θρεπτικά Συστατικά: Πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνη από την παρμεζάνα και τα μανιτάρια, είναι ιδανική για ισορροπημένη διατροφή.

Βρείτε και Άλλες συνταγές με Σαλάτα Πανδαισία

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα Πανδαισία με μανιτάρια τσίλι και αγκινάρες

Υλικά

  • 1 συσκευασία σαλάτα Πανδαισία Φρεσκούλης
  • 6 φύλλα Δυόσμος Φρεσκούλης
  • 6 μανιτάρια λευκά ή καφέ στρόγγυλα
  • 60 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
  • 2 αγκινάρες από βαζάκι
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • ½ κ.γ. τσίλι κόκκινο σκόνη

για το ντρέσινγκ

  • Xυμός από 1 λάιμ
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4 κ.σ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. τσίλι σκόνη
  • 5-6 φύλλα κόλιανδρος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτελεση

  1. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  2. Κόβουμε τα μανιτάρια σε πάρα πολύ λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ, το μισό κ.γ. τσίλι και τα φύλλα του δυόσμου. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υγρά να απλωθούν σε όλα τα μανιτάρια.
  3. Αδειάζουμε τη σαλάτα σε μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις αγκινάρες κομμένες σε μικρά κομμάτια και την παρμεζάνα, και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Tip: Από τον Βαγγέλη Λονίκου: ”Για μια πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγο φρέσκο τσίλι ψιλοκομμένο ή ελάχιστο ξύσμα λάιμ ακριβώς πριν το σερβίρισμα, για επιπλέον δροσιά και αρωματική ένταση.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
136
kcal
Υδατ/κες
1.9
γρ
Πρωτεΐνη
4.7
γρ
Λιπαρά
11
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους