Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα ψητό μαρούλι

Η Σαλάτα Ψητό Μαρούλι είναι μια πρωτότυπη και νόστιμη επιλογή που συνδυάζει το ελαφρώς καπνιστό άρωμα του ψητού μαρουλιού με τη μοναδική γεύση του αβοκάντο, της αντζούγιας και των φλοίδων παρμεζάνας.

Το κρεμώδες ντρέσινγκ με βάση το αυγό και το λεμόνι δίνει μια πλούσια και γευστική πινελιά στο πιάτο.

Σαλάτα Ψητό Μαρούλι Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Ψητό Μαρούλι και γιατί να την επιλέξετε:

  • Ψητό Μαρούλι: Το ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο γκριλ δίνει μια καπνιστή γεύση που κάνει το μαρούλι πραγματικά ξεχωριστό.
  • Αβοκάντο και Παρμεζάνα: Το κρεμώδες αβοκάντο και οι φλοίδες παρμεζάνας προσθέτουν πλούσια υφή και γεύση.
  • Αντζούγιες και Κρουτόν: Οι αντζούγιες δίνουν μια έντονη αλμυρή νότα, ενώ τα κρουτόν προσφέρουν τραγανή υφή.

Θα λατρέψετε τη Σαλάτα Ψητό Μαρούλι γιατί είναι:

  • Πρωτότυπη και Πλούσια σε Γεύσεις: Το ψήσιμο του μαρουλιού αναδεικνύει μια μοναδική γεύση που συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Χορταστική και Θρεπτική: Με πρωτεΐνες από το αυγό και την αντζούγια και υγιή λιπαρά από το αβοκάντο, αποτελεί ένα ισορροπημένο γεύμα.
  • Ιδανική για Εντυπωσιακό Γεύμα: Είναι μια διαφορετική επιλογή που μπορεί να εντυπωσιάσει σε τραπέζια και γεύματα με φίλους.

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα ψητό μαρούλι

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλα φύλλα Μαρούλι Ρομάνα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κύβους ή φέτες
  • 5-6 αντζούγιες
  • Φλοίδες παρμεζάνας
  • Κρουτόν

για το ντρεσινγκ

  • 1 αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φιλέτα αντζούγιας
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ φλ. ελαιόλαδο

Εκτελεση

  1. Ψήνουμε τα φύλλα μαρουλιού στα κάρβουνα ή στο γκριλ μέχρι να μαυρίσουν οι άκρες τους.
  2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε μπλέντερ ή μούλτι. Μόλις αποκτήσουν κρεμώδη υφή, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο.
  3. Τοποθετούμε το αβοκάντο, τις αντζούγιες, την παρμεζάνα και τα κρουτόν πάνω στα ψημένα φύλλα μαρουλιού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Tip: Από τον Κώστα Τσίγκα: ”Για πιο έντονη καπνιστή γεύση, ψήστε τα κρουτόν στο ίδιο γκριλ με το μαρούλι για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσουν το άρωμα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
252
kcal
Υδατ/κες
2.7
γρ
Πρωτεΐνη
9.9
γρ
Λιπαρά
22
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους