Skip to main content

Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 5′

Η σαλάτα σπανακόπιτα με φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ένας έξυπνος και γευστικός τρόπος να απολαύσετε τις γεύσεις μιας παραδοσιακής σπανακόπιτας σε σαλάτα.

Με φρέσκα υλικά και ένα δροσερό ντρέσινγκ, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή συνοδευτικό.

Σαλάτα με Σπανακόπιτα και φέτα Συνταγή

Δείτε τι περιέχει η σαλάτα σπανακόπιτα με φέτα για να την επιλέξετε:

  • Σπανάκι Φρεσκούλης: Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, και Κ, και φυλλικό οξύ. Ιδανικό για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Φρέσκα κρεμμύδια: Βοηθούν στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.
  • Δυόσμος, μαϊντανός, άνηθος: Αρωματικά που προσθέτουν γεύση και φρεσκάδα, πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
  • Φέτα: Πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης, συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας των οστών.
  • Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα σπανακόπιτα με φέτα γιατί είναι:

  • Νόστιμη και δροσερή: Ιδανική για καλοκαιρινές ημέρες.
  • Εύκολη και γρήγορη: Μπορεί να ετοιμαστεί σε λίγα λεπτά.
  • Υγιεινή και θρεπτική: Πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Εντυπωσιακή παρουσίαση: Η παγωμένη φέτα τρίβεται από πάνω, προσθέτοντας μια ξεχωριστή πινελιά.

Βρείτε και άλλες συνταγές με Φρέσκο Σπανάκι

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα σπανακόπιτα με φέτα

Για τη σαλάτα

  • 1 συσκευασία σπανάκι Φρεσκούλης
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγα φύλλα μαϊντανού
  • Λίγα φύλλα άνηθου

Για το σερβιρισμα

  • Ψημένα φύλλα ή πιττάκια

Για το ντρεσινγκ

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουσταρδα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την παγωμένη φέτα

  • 100 γρ. φέτα
  • 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο φρεσκοτριμμένο

Εκτελεση

  1. Για την φέτα
    Βάζουμε την φέτα σε τρίμματα μέσα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Τα πολτοποιούμε.
  2. Προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Δημιουργείται μία πάστα φέτας. Βάζουμε την πάστα φέτας μέσα σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και την τυλίγουμε σε ρολό.
  3. Την βάζουμε κατάψυξη να παγώσει τελείως. Θα την τρίψουμε με τρίφτη πάνω στην σαλάτα.
  4. Για την σαλάτα σπανακόπιτα
    Ετοιμάζουμε το ντρεσινγκ.
  5. Βάζουμε σε ένα μπολ το αλάτι,το πιπέρι, την μουστάρδα,το λεμόνι,το ξύδι και το μέλι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και σιγά σιγά ρίχνουμε το ελαιόλαδα ανακατεύοντας.
  6. Με το συνεχές ανακάτεμα πήζει. Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμύδι, τα βότανα, τον λιναρόσπορο, και το μισό ντρεσινγκ.
  7. Ανακατεύουμε την σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, Γαρνίρουμε με πιτάκια και λίγο ντρέσινγκ.
Tip: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: ”Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο τριμμένο λιναρόσπορο για επιπλέον θρεπτικά οφέλη και τραγανή υφή.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
161,6
kcal
Υδατ/κες
8,8
γρ
Πρωτεΐνη
5,7
γρ
Λιπαρά
11,6
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους