Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια με πορτοκάλι

Δοκιμάστε τη Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια με Πορτοκάλι για τον αναζωογονητικό συνδυασμό γεύσεων που προσφέρει – η φρεσκάδα των μαρουλιών και η γλυκόξινη νότα του πορτοκαλιού δημιουργούν μια απολαυστική εμπειρία.

Iδανική για να ξεκινήσετε ή να συνοδεύσετε το γεύμα σας.

Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια με Πορτοκάλι Συνταγή 

Δείτε τι περιέχει η Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια με Πορτοκάλι και γιατί να την επιλέξετε:

  • Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης: Πλούσια σε σε βιταμίνη Α, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, στοιχεία σημαντικά για μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Πορτοκάλια: Γλυκόξινα και γεμάτα βιταμίνη C, προσθέτουν φρεσκάδα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
  • Ηλιόσπορος: Πηγή υγιών λιπαρών και πρωτεϊνών που προσθέτει τραγανή υφή.
  • Φασόλια : Πλούσια σε πρωτεΐνες, καθιστούν τη σαλάτα ιδανική για κυρίως γεύμα.

Θα λατρέψετε τη Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια με Πορτοκάλι γιατί είναι:

  • Γεμάτη Φρεσκάδα και Θρεπτικά Συστατικά: Ιδανική για ελαφρύ γεύμα με πολλές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
  • Ισορροπημένη και Χορταστική: Τα φασόλια και οι ηλιόσποροι προσφέρουν πρωτεΐνη και υγιή λιπαρά για ένα ισορροπημένο γεύμα.
  • Δροσερή και Αρωματική: Το πορτοκάλι και το ντρέσινγκ δίνουν μια ιδιαίτερη, αναζωογονητική γεύση.

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια με πορτοκάλι

Για το στήσιμο

  • 1 συσκευασία Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
  • 2 πορτοκάλια
  • 50 γρ. ηλιόσπορος
  • 1 μικρό αγγούρι (120 γρ. περίπου)
  • 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 150 γρ. φασόλια βρασμένα της αρεσκείας σας (εάν την θέλετε για κυρίως γεύμα )

Για το ντρέσινγκ

  • 100 ml κρύο χυμό πορτοκάλι
  • 20 γρ ταχίνι
  • 20 γρ μουστάρδα
  • 1 κοφτό κ.γ μέλι (10 γρ)
  • 1 κ.σ λάδι
  • 1 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτελεση

  1. Για το ντρέσινγκΣε ένα βαζάκι βάζουμε τον χυμό, το ταχίνι, το μέλι και ανακατεύουμε λίγο με το κουταλάκι να διαλυθεί το μέλι.
  2. Προσθέτουμε την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι το λάδι και το ξύδι βαλσάμικο.
  3. Κλείνουμε το καπάκι καλά και κουνάμε με δύναμη ώστε να ανακατευτούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. ΣτήσιμοΣε μια σαλατιέρα βάζουμε την Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης.
  5. Προσθέτουμε το ντρέσιγκ.
  6. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το αγγούρι και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα.
  7. Τέλος ρίχνουμε τον ηλιόσπορο και τα φασόλια (προαιρετικά).
  8. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια και κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Τα προσθέτουμε μέσα στην σαλάτα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να πάνε παντού όλα τα υλικά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Tip: Από τον Γιάννο Βαλλιάνο: ”Δοκιμάστε να ψήσετε ελαφρώς τα κομμάτια πορτοκαλιού σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πριν τα προσθέσετε στη σαλάτα. Το ψήσιμο θα τα κάνει πιο γλυκά και ζουμερά, δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση στη γεύση.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
109,5
kcal
Υδατ/κες
10,7
γρ
Πρωτεΐνη
3,8
γρ
Λιπαρά
5,5
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους