Το σπανακόρυζο με μανιτάρια αποτελεί μια πρωτότυπη συνταγή, που θα κάνει όποιον τη δοκιμάσει να τη θυμάται για καιρό!
Ποιος είπε ότι το σπανακόρυζο δε μπορεί να είναι και υγιεινό και σούπερ γευστικό; Το Beets Me αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του για ένα λαχταριστό σπανακόρυζο με μανιτάρια, που θα εντυπωσιάσει τους αγαπημένους σας.
Σπανακόρυζο με Μανιτάρια Συνταγή
Δείτε ποια συστατικά περιέχει το σπανακόρυζο με μανιτάρια του Beets Me και μάθετε γιατί πρέπει να το επιλέξετε.
- Σπανάκι: Θεωρείται δικαίως υπετροφή, καθώς περιέχει μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών και σιδήρων. Επιλέξτε το Φρέσκο Σπανάκι του Φρεσκούλη για εγγυημένη ποιότητα.
- Μανιτάρια: Περιέχουν ελάχιστες θερμίδες, μεγάλο ποσοστό πρωτεΐνης, βιταμινών και φυτικών ινών.
- Λευκό κρασί: Κάνει καλό στη καρδιά, μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και βοηθάει στο αδυνάτισμα.
- Κουκουνάρι: Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό, ενισχύει την όραση και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες.
Θα λατρέψετε το σπανακόρυζο με μανιτάρια του Beets Me γιατί είναι:
- Υψηλό σε ενέργεια
- Πλούσιο σε Superfoods
- Χαμηλό σε γλουτένη
- Βασισμένο σε Ελληνικά προϊόντα
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Φρέσκο Σπανάκι:
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σπανακόρυζο με μανιτάρια
υλικα
- 1 συσκευασία Φρέσκο Σπανάκι Φρεσκούλης
- 200 γρ μανιτάρια αγάρικα (λευκά)
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 200 γρ ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
- 100 ml λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 2 – 3 κ.σ. κουκουνάρι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Το χυμό ενός λεμονιού
- Μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζομε πάνω τα μανιτάρια. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5’ μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ένα 1’. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και ανακατεύουμε ώστε να βραχεί με λάδι όλο το ρύζι και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί η αλκοόλη και φύγουν όλα τα υγρά προσθέτουμε στο τηγάνι ζωμό ίσα – ίσα να καλυφθεί το ρύζι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι. Μόλις τραβήξει τα υγρά προσθέτουμε ξανά ζωμό, πάλι μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι το ρύζι μας να είναι αλ ντέντε και χυλωμένο
- Προσθέτουμε το σπανάκι και τα ψητά μανιτάρια στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 – 3’. Θέλουμε το σπανάκι ίσα ίσα να μαραθεί και να κρατήσει το χρώμα του. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε το τηγάνι για 5΄ στην άκρη ώστε να γίνει το ρύζι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά βάζουμε το κουκουνάρι και καβουρντίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει το άρωμα του. Ανακατεύουμε διαρκώς ώστε να μην καεί.
- Προσθέτουμε πάνω από το σπανακόρυζο το ξύσμα λεμονιού, λίγο χυμό λεμονιού και το κουκουνάρι και σερβίρουμε!
Tip: Aπό το Beets Me “Ανακατέψτε διαρκώς το κουκουνάρι όταν είναι πάνω στο τηγάνι, ώστε να μην καεί.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
112
kcal
Υδατ/κες
16,3
γρ
Πρωτεΐνη
2,8
γρ
Λιπαρά
3,3
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: