ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αρωματική σαλάτα με σπανάκι baby και καροτάκια γλασαρισμένα με πορτοκάλι
Μια ιδανική επιλογή για όσους επιζητούν μια ελαφριά αλλά θρεπτική προσθήκη στο τραπέζι τους, ιδανική για κάθε περίσταση.
Η φρεσκάδα συναντά τη γλυκύτητα και το άρωμα σε αυτήν την εκλεπτυσμένη σαλάτα
Αρωματική Σαλάτα με Σπανάκι Baby και Καροτάκια Γλασαρισμένα με Πορτοκάλι Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα για να την επιλέξετε:
- Σπανάκι Baby: Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, και Κ, καθώς και σε σίδηρο, προάγει την υγεία των ματιών και της καρδιάς.
- Καροτάκια: Αφθονούν σε βιταμίνη Α και πηγή αντιοξειδωτικών, βοηθούν στην προστασία της όρασης και την υγεία του δέρματος.
- Δυόσμος: Με μοναδικό άρωμα και γεύση, διεγείρει την πέψη και μειώνει το στρες.
- Αυγά: Εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, συμβάλλουν στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών.
- Πορτοκάλι: Πλούσιο σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά, και φυτικές ίνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Θα λατρέψετε την Αρωματική Σαλάτα με Σπανάκι Baby και Καροτάκια Γλασαρισμένα με Πορτοκάλι, γιατί είναι:
- Αρωματική: Η μοναδική προσθήκη του δυόσμου προσδίδει ένα άρωμα που θα σας μείνει αξέχαστο.
- Γλυκόπικρη: Η ισορροπία μεταξύ της γλυκιάς γεύσης των καροτακίων και της πικρής νότας του σπανακιού δημιουργεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό.
- Θρεπτική: Προσφέρει μια πληθώρα διατροφικών οφελών χάρη στα ποιοτικά συστατικά της.
- Εύκολη στην προετοιμασία: Μπορείτε να την έχετε έτοιμη σε μόλις λίγα λεπτά, ιδανική για γρήγορα και υγιεινά γεύματα.
Βρείτε και άλλες συνταγές με Baby Σπανάκι
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Αρωματική σαλάτα με σπανάκι baby και καροτάκια γλασαρισμένα με πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία Baby Σπανάκι Φρεσκούλης
- 2 κλαδάκια Δυόσμος Φρεσκούλης (μόνο τα φύλλα)
- 2 συσκευασίες Carrots to go! Φρεσκούλης
- 2 αυγά βρασμένα
- 1 πορτοκάλι σε φέτες
- Ελαιόλαδο
Για τα καροτάκια γλασέ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. κύμινο
- Χυμός από 2 πορτοκάλια και ξύσμα από το 1
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτελεση
- Αδειάζουμε τα καροτάκια μέσα σε ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το κύμινο και σοτάρουμε τα καροτάκια για 2 λεπτά, κουνώντας συχνά το τηγάνι.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, κουνάμε το τηγάνι να πάει παντού και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών. Αν δεν σκεπαστούν τα καρότα προσθέτουμε λίγο νερό στο τηγάνι. Αλατίζουμε κι αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να γλασάρουν, μένοντας σε μια ωραία σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το ρίχνουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τις φέτες του πορτοκαλιού, τα καροτάκια (αφού τα στραγγίσουμε από τη σάλτσα του τηγανιού), τα αυγά κομμένα στη μέση ή στα 4 και τα φυλλαράκια του δυόσμου.
- Μεταφέρουμε τη σάλτσα από τα καροτάκια σε μπολ, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και φτιάχνουμε ένα dressing με το οποίο περιχύνουμε τη σαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip: Tip από την Ιωάννα Σταμούλου: ”Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγες σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού πάνω στη σαλάτα σας πριν την κατανάλωση για ένα επιπλέον άγγιγμα φρεσκάδας.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
118.1
kcal
Υδατ/κες
10.6
γρ
Πρωτεΐνη
2.5
γρ
Λιπαρά
7
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: