Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 20′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Η Ιταλική σαλάτα με αχλάδι και λωτό είναι μια ιδανική και γρήγορη λύση για να συνοδεύσετε το καθημερινό σας γεύμα με τον πιο γευστικό τρόπο.
Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Η Funkycook μοιράζεται την πεντανόστιμη συνταγή της για μια λαχταριστή Ιταλική σαλάτα με αχλάδι και λωτό. Φτιάξτε έναν καταπληκτικό συνδυασμό οπτικής και γευστικής απόλαυσης στο πιάτο σας.
Ιταλική Σαλάτα με Αχλάδι Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η Ιταλική σαλάτα με αχλάδι της Funkycook και γιατί να την επιλέξετε.
- Άισμπεργκ, μαρούλι και ραντίτσιο: Τα υλικά αυτά αποτελούν τη βάση της συνταγής. Η Ιταλική σαλάτα Φρεσκούλης σας λύνει τα χέρια, καθώς περιέχει συγκεντρωμένα και πλυμένα όλα τα παραπάνω υλικά.
- Αχλάδια φέτελ: Έχουν αντιοξειδωτική δράση.
- Λωτοί: Δεν ονομάστηκαν τυχαία “η τροφή των θεών”.
- Ξηροί καρποί και ρόδι: Θα εκτοξεύσουν την ενέργειά σας.
Θα λατρέψετε την Ιταλική σαλάτα με αχλάδι της Funkycook γιατί είναι:
- Δροσερή
- Μυρωδάτη
- Πεντανόστιμη
- Πανεύκολη να την φτιάξετε
Δείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές για Ιταλική Σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Ιταλική σαλάτα με αχλάδι και λωτό
υλικα για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Ιταλική Φρεσκούλης
- 2 αχλάδια φέτελ, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 λωτούς, κομμένοι σε μέτρια κομμάτια
- 2 κ.σ. ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένους
- 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
υλικα Για το ντρέσινγκ τζίντζερ – κουρκουμά
- 60 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- Χυμό από 1 μοσχολέμονο
- 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης ή μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- ¾ κ.γ. κουρκουμά
- 1 πράσινο κρεμμυδάκι ή σχινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αχλάδια και τα μαρινάρουμε με το ντρέσινγκ για 15’.
- Βάζουμε τη σαλάτα, σε ένα ευρύχωρο μπολ, τη ραντίζουμε με μερικές κουταλιές από το ντρέσινγκ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα το αχλάδι, τους λωτούς, το ρόδι, τους ξηρούς καρπούς, ραντίζουμε ξανά με ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το αχλάδι με μήλο ενώ τον λωτό με μάνγκο
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
90
kcal
Υδατ/κες
13,3
γρ
Πρωτεΐνη
1,3
γρ
Λιπαρά
3,8
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: