Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 20’
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
Αυτή η φρέσκια και δροσερή σαλάτα συνδυάζει την πικάντικη γεύση του γκρέιπφρουτ με την κρεμώδη μοτσαρέλα και ένα πικάντικο ντρέσινγκ με πράσινο πιπέρι.
Ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή ως ελαφρύ γεύμα.
Καπριτσιόζα σαλάτα με γκρέιπφρουτ και μοτσαρέλα Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η συνταγή Καπριτσιόζα με Γκρέιπφρουτ, Μοτσαρέλα και Ντρέσινγκ με Πράσινο Πιπέρι και γιατί να την επιλέξετε:
- Σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης: Ένα μείγμα από φρέσκα και τραγανά λαχανικά, γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, που προσφέρει ενέργεια και ευεξία.
- Γκρέιπφρουτ: Πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, το γκρέιπφρουτ ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στη διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος.
- Μοτσαρέλα: Εξαιρετική πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης, η μοτσαρέλα προσθέτει μια κρεμώδη υφή και ισορροπεί τη γεύση της σαλάτας με την ήπια γλυκύτητά της.
- Ντρέσινγκ με Πράσινο Πιπέρι: Το πράσινο πιπέρι προσθέτει μια ελαφρώς πικάντικη νότα που ξυπνάει τις γεύσεις της σαλάτας, ενώ το ελαιόλαδο και το ξύδι ολοκληρώνουν το ντρέσινγκ με την κλασική τους φινέτσα.
Θα λατρέψετε τη συνταγή Καπριτσιόζα με Γκρέιπφρουτ, Μοτσαρέλα και Ντρέσινγκ με Πράσινο Πιπέρι γιατί είναι:
- Εξαιρετικά δροσερή και ελαφριά, ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα.
- Γεμάτη αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, προσφέροντας θρέψη και ενέργεια.
- Ισορροπημένη σε γεύση, με τον τέλειο συνδυασμό πικάντικου και γλυκού.
Βρείτε και άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Καπριτσιόζα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Καπριτσιόζα σαλάτα με γκρέιπφρουτ και μοτσαρέλα
για την σαλάτα
- 1 συσκευασία σαλάτα Καπριτσιόζα Φρεσκούλης
- 2 ροζ γκρέιπφρουτ, φιλεταρισμένα σε λεπτές φέτες
- 300 γρ. μοτσαρέλα, σε μέτρια κομμάτια
- 100 γρ. μπλε τυρί, θρυμματισμένο
- 2 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
- 2 κ.σ. σπόρους ροδιού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για το ντρέσινγκ τζίντζερ
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
- 1 ½ κ.γ. μέλι
- ½ κ.γ. πράσινο πιπέρι σε κόκκους
- 1 κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης
- 1 πράσινο κρεμμυδάκι
- ½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
- 40 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτελεση
- Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και πολτοποιούμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Βάζουμε τη σαλάτα, σε ένα ευρύχωρο μπολ, τη ραντίζουμε με μερικές κουταλιές από το ντρέσινγκ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στη σαλάτα τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί, το ρόδι, τα αμύγδαλα φιλέ, ραντίζουμε ξανά με ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Tip: Από την Funkycook: ”Για επιπλέον δροσιά και γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού στη σαλάτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
147
kcal
Υδατ/κες
6,3
γρ
Πρωτεΐνη
7,3
γρ
Λιπαρά
1,7
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: