Μερίδες: 8
Τα μπιφτέκια λαχανικών είναι η απόδειξη ότι οι vegan συνταγές μπορούν να συνδυάσουν άριστα τη γεύση και τη θρεπτικότητα!
Η Αγγελική Σπανού μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά της για λαχταριστά μπιφτέκια λαχανικών. Υλοποιήστε μια από τις πιο εύκολες συνταγές για μεσημεριανό και προσθέστε ποικιλία και εξαιρετική νοστιμιά στο τραπέζι σας.
Μπιφτέκια Λαχανικών Συνταγή
Δείτε ποια συστατικά περιέχουν τα μπιφτέκια λαχανικών της Αγγελικής Σπανού και μάθετε γιατί πρέπει να τα επιλέξετε.
- Μπρόκολο, Κουνουπίδι, Πατάτα, Καρότο, Κολοκύθι: Έχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση και προστατεύουν απέναντι σε ασθένειες. Βρείτε τα όλα μαζί, ολόφρεσκα και έτοιμα για μαγείρεμα, στα Ανάμεικτα λαχανικά στον Ατμό του Φρεσκούλη.
- Μανιτάρια: Συμβάλλουν στην καρδιαγγειακή υγεία και είναι η μοναδική vegan διατροφική πηγή της βιταμίνης D.
- Πιπεριά: Βοηθά μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του οργανισμού και στην προστασία του από λοιμώξεις και καρδιαγγειακά νοσήματα.
- Ελαιόλαδο: Συμβάλλει στην πέψη και την απώλεια βάρους ενώ βοηθά και στη μείωση της ολικής χοληστερόλης στο αίμα.
Θα λατρέψετε τα μπιφτέκια λαχανικών της Αγγελικής Σπανού γιατί είναι:
- Ιδανικά για αποτοξίνωση
- Κατάλληλα για vegans
- Γιορτινά
- Χαμηλά σε θερμίδες
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Λαχανικά Ατμού
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Μπιφτέκια λαχανικών
υλικα
- 2 συσκευασίες Ανάμεικτα λαχανικά Φρεσκούλης για μαγείρεμα στον Ατμό.
- 6-8 μανιτάρια
- Μισή πιπεριά
- 5-6 κ.σ. αλεύρι ολικής ή αλεύρι επιλογής σας
- 2 κ.σ. Λιναρόσπορο κοπανιστό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. φυτικό γάλα.
Εκτελεση
- Βάζουμε τις συσκευασίες λαχανικών στο microwave για 8΄ ή βράζουμε σε κατσαρόλα για 10΄.
- Πολτοποιούμε με το μαραφέτι πουρέ χειρός- όχι σε μπλέντερ- τις πατάτες με το κουνουπίδι, και μετά προσθέτουμε τα καρότα και πολτοποιούμε ξανά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο, το αλεύρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αν το μίγμα φαίνεται πολύ πηχτό προσθέτουμε 1 κουτάλια φυτικό γάλα.
- Σχηματίζουμε κύκλους με τον πουρέ μας και κάνουμε λακκούβα στην μέση.
- Ψιλοκόβουμε το μπρόκολο και το κολοκυθάκι και τα ενώνουμε με τα τσιγαρισμένα λαχανικά.
- Τοποθετούμε 1 κουτάλια από την γέμιση σε κάθε κύκλο και από πάνω βάζουμε πουρέ για να κλείσουμε τα λαχανικά και να σχηματιστεί ένα μπιφτέκι.
- Προσεκτικά μεταφέρουμε τα μπιφτέκια πάνω σε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί. Με πινέλο απλώνουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια των μπιφτεκιών και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20΄ ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους. Προσοχή! Δεν τα γυρνάμε.
Tip: Aπό την Αγγελική Σπανού “Προσοχή! Μη γυρίσετε τα μπιφτέκια όσο βρίσκονται στο γκριλ.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
99
kcal
Υδατ/κες
13,4
γρ
Πρωτεΐνη
2,7
γρ
Λιπαρά
3,5
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: