Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 5 – 6′
Αυτή η πράσινη σαλάτα με καπνιστό χοιρινό είναι ο τέλειος συνδυασμός φρέσκων λαχανικών και καπνιστής γεύσης
Ιδανική ως κυρίως γεύμα ή συνοδευτικό, αυτή η σαλάτα φέρνει τον αέρα της παραδοσιακής κουζίνας σε ένα σύγχρονο, ελαφρύ πιάτο γεμάτο γεύσεις και θρεπτικά συστατικά.
Πράσινη σαλάτα με καπνιστό χοιρινό Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η πράσινη σαλάτα με καπνιστό χοιρινό και γιατί να την επιλέξετε:
- Φρέσκα λαχανικά: Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τα λαχανικά στη σαλάτα ενισχύουν την υγεία και προσφέρουν δροσιά και φρεσκάδα.
- Καπνιστό χοιρινό: Προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και μοναδική καπνιστή γεύση που απογειώνει το πιάτο.
Θα λατρέψετε την πράσινη σαλάτα με καπνιστό χοιρινό γιατί είναι:
- Χορταστική και πλούσια σε πρωτεΐνες, χάρη στο καπνιστό χοιρινό.
- Γεμάτη έντονα αρώματα και γεύσεις, χάρη στα φρέσκα βότανα και το dressing μουστάρδας-μελιού.
- Απλή και γρήγορη στην προετοιμασία, αλλά εντυπωσιακή στο τραπέζι.
Βρείτε και άλλες εύκολες συνταγές με Σαλάτα Αρχοντική
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Πράσινη σαλάτα με καπνιστό χοιρινό
υλικά
- 2 συσκευασίες σαλάτα Aρχοντική Φρεσκούλης
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια Φρεσκούλης
- 1 μήλο
- 2 τομάτες
- 180 γρ. χοιρινό καπνιστό μπούτι κομμένο σε κυβάκια
Για το ντρεσινγκ πορτοκαλιού
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 40 γρ. λευκή κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι
- 1 κουταλιά μέλι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση
- Σε ένα μικρό μίξερ τοποθετούμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, την λευκή κρέμα βαλσαμικού, το μέλι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε χοντρές φέτες, τις τομάτες σε φέτες πάχους ½ εκ και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε τις τομάτες για 2-3′, συνολικά και από τις 2 μεριές, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Όταν οι τομάτες είναι έτοιμες τις αποσύρουμε από το τηγάνι σε ένα πιάτο και ξαναβάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το μήλο μαζί με το χοιρινό καπνιστό μπούτι για 2-3′ μέχρι να βγάλει το χοιρινό τα αρώματα του και να πάρει ωραίο χρώμα το μήλο.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε την σαλάτα αρχοντική μαζί με τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τις ψητές τομάτες μαζί με το μήλο και το χοιρινό καπνιστό μπούτι, ανακατεύουμε καλά και προσεχτικά και σερβίρουμε.
Tip: Από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: ”Για ακόμη πιο πλούσια γεύση, προσθέστε καβουρδισμένα καρύδια ή φουντούκια στη σαλάτα, που θα προσδώσουν τραγανή υφή και επιπλέον θρεπτική αξία.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
156
kcal
Υδατ/κες
6.7
γρ
Πρωτεΐνη
4.6
γρ
Λιπαρά
12
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: