Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα cobb με κοτόπουλο


Μερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 40′
Βαθμός Δυσκολίας: Μεσαία

Η σαλάτα cobb αποτελεί μια υπερπαραγωγή γεύσεων, που υπόσχεται έναν εκπληκτικό συνδυασμό θρεπτικότητας και απόλαυσης!

Αν υπάρχει η τέλεια σαλάτα cobb, τότε είναι η συγκεκριμένη. Ακολουθήστε τη συνταγή του The Foodie Corner για δημιουργήσετε ένα λαχταριστό γεύμα, που θα κάνει τους πάντες να γλείφουν τα δάχτυλά τους.

Σαλάτα Cobb Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η σαλάτα cobb του The Foodie Corner και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Μαρούλι Ρομάνο, Σαλάτα Γαλλική, Indivia: Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Δοκιμάστε τη Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια του Φρεσκούλη, που είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
  • Τοματίνια: Βοηθούν στην εύρυθμη καρδιακή λειτουργία και έχουν ευεργετικές δράσεις στους πνεύμονες. Γευτείτε τα ολόφρεσκα Τοματίνια του Φρεσκούλη για μοναδική γεύση.
  • Κοτόπουλο: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του στρες.
  • Αβοκάντο: Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κάλιο.

Θα λατρέψετε τη σαλάτα cobb του The Foodie Corner γιατί είναι:

  • Πεντανόστιμη
  • Ιδανικές για vegetarians
  • Υψηλή σε πρωτεΐνη
  • Χορταστική
  • Χαμηλή σε γλουτένη

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα cobb με κοτόπουλο

Υλικά για τη σαλάτα

  • 2 συσκευασίες σαλάτα Τρυφερά Μαρουλάκια Φρεσκούλης
  • 1 συσκευασία Τοματίνια Φρεσκούλης
  • 100 γρ. μπέικον καπνιστό
  • 2 φιλέτα μικρά στήθος κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής
  • ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 αβοκάντο μικρά, ώριμα, χοντροκομμένα
  • 70 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, κομμένη σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • 3 αυγά κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.γ. σχοινόπρασο (chives), ψιλοκομμένο
  • ⅛ κ.γ. αλάτι
  • ⅛ κ.γ. πιπέρι μαύρο

Εκτελεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπούμε με σύρμα την γκοργκοντζόλα, το κεφίρ, το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Λιώνουμε το τυρί , χτυπώντας το μείγμα όσο μπορούμε μέχρι να γίνει λείο το ντρέσινγκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις.
  2. Βάζουμε το μπέικον σε ένα κρύο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαρή ουσία και το τοποθετούμε στο μάτι σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να ξεροψηθεί γυρίζοντάς το δυο τρείς φορές (περίπου 9-10′ συνολικά). Βγάζουμε το μπέικον, αφήνοντας το λαδάκι του στο τηγάνι.
  3. Όσο ψήνεται το μπέικον, κάνουμε μια οριζόντια τομή στο πλάι κάθε φιλέτου, στο πιο παχύ σημείο. Κόβουμε κατά μήκος σχεδόν όλο το φιλέτο αλλά σταματάμε πριν κοπεί στα δυο. Ανοίγουμε το κρέας για να σχηματιστεί ένα μεγαλύτερο, αλλά λεπτότερο κομμάτι (το σχήμα θα είναι κάτι μεταξύ καρδιάς και πεταλούδας). Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και τις δυο πλευρές.
  4. Όταν απομακρύνουμε το μπέικον από το τηγάνι, προσθέτουμε το κοτόπουλο (στο λαδάκι του μπέικον). Ψήνουμε για λίγα λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί στο εσωτερικό του (περίπου 6-8′ συνολικά, ανάλογα το πάχος του κρέατος). Ελέγχουμε, κόβοντας το πιο παχύ σημείο – αν είναι λευκό είναι έτοιμο. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  5. Απλώνουμε τις σαλάτες σε μια μεγάλη πιατέλα ή ένα μπολ. Προσθέτουμε τα τοματίνια, το αβοκάντο, την γκοργκοντζόλα και τα αυγά. Κόβουμε το μπέικον και το κοτόπουλο σε φέτες και τα προσθέτουμε κι αυτά. Πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο.
  6. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, σταδιακά ανακατεύοντας. Έτσι, θα πετύχουμε ακριβώς την ποσότητα που θέλουμε, σύμφωνα με το δικό μας γούστο.
Tip: Aπό το The Foodie Corner: “Η cobb αποτελεί μια πραγματική υπερπαραγωγή σαλάτας που συνδυάζει χορταστικά και νόστιμα υλικά και ουσιαστικά αποτελεί γεύμα από μόνη της.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
121
kcal
Υδατ/κες
1.6
γρ
Πρωτεΐνη
10
γρ
Λιπαρά
7.9
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους