Η σαλάτα χριστουγεννιάτικη είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε το εορταστικό σας δείπνο, παρέα με τους αγαπημένους σας!
H Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται την συνταγή της για μια πεντανόστιμη σαλάτα χριστουγεννιάτικη. Δημιουργήστε μια εορταστική σαλάτα, που ξεχωρίζει ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες συνταγές.
Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη Συνταγή
Δείτε ποια συστατικά περιέχει η σαλάτα χριστουγεννιάτικη της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.
- Μαρούλι, Λόλα Κόκκινη, Λόλα Πράσινη, Ραντίτσιο: Είναι πλούσια σε βιταμίνες και έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Γευτείτε τα συγκεκριμένα θρεπτικά λαχανικά, πλυμένα και φρεσκοκομμένα, στην Αρχοντική Σαλάτα του Φρεσκούλη.
- Σπαράγγια: Έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση και είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και μαγνησίου.
- Προσούτο: Είναι από τα πιο γνωστά αλλαντικά παγκοσμίως και λόγω της απαλής γεύσης του, συνδυάζεται υπέροχα με πάρα πολλές συνταγές για σαλάτες.
- Ρόδι: Είναι κορυφαία πηγή αντιοξειδωτικών και βοηθά στην προστασία του οργανισμού από καρδιακές παθήσεις.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα χριστουγεννιάτικη της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου γιατί είναι:
- Χαμηλή σε θερμίδες
- Ιδανική για γιορτινά τραπέζια
- Χαμηλή σε γλουτένη
- Πλούσια σε superfoods
Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές με Αρχοντική Σαλάτα
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Σαλάτα Χριστουγεννιάτικη
υλικά για τη σαλάτα
- 1 συσκευασία σαλάτα Αρχοντική Φρεσκούλης
- 1 ματσάκι σπαράγγια τρυφερά καταπράσινα
- 6 φέτες προσούτο
- 1 φλ. ρόδι καθαρισμένο
- Φλ. παρμεζάνας για το σερβίρισμα
υλικά για το ντρεσινγκ
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. χυμός ρόδι
- 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι ή ζάχαρη
- 1½ κ.σ. αποξηραμένος βασιλικός
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- Aλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση
- Για τη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με τραγανό προσούτο, αραδιάζουμε πρώτα τις φέτες προσούτο σε μία λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε στους 200° στον αέρα για 10′ να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές σαν τσιπς. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το λίπος τους.
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (το κοτσάνι τους και τη φλούδα τους) και κρατάμε 2-3 κομμάτια ωμά για το γαρνίρισμα. Ζεματούμε τα υπόλοιπα για 2′ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια, να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε πιατέλα και προσθέτουμε τα ζεματισμένα σπαράγγια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και το ρόδι.
- Χτυπούμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ για 1′. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε το προσούτο σε χοντρά κομμάτια και γαρνίρουμε. Τέλος, προσθέτουμε τα ωμά τρυφερά σπαράγγια και τις φλοίδες παρμεζάνας.
Tip: Aπό την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: “Σπάστε το προσούτο σε χοντρά κομμάτια και γαρνίρετε, έτσι ώστε η υφή και η γεύση του να είναι πιο ευδιάκριτες.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
150
kcal
Υδατ/κες
5.3
γρ
Πρωτεΐνη
5.1
γρ
Λιπαρά
12
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: