ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Steaks καρπουζιού & πράσινη σαλάτα με καρπουζένιο ντρέσινγκ και φέτα
Μερίδες: 2
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Η σαλάτα με στέικς καρπουζιού είναι μια ευφάνταστη, δροσερή και χορταστική πρόταση, που συνδυάζει την φυσική γλύκα του καρπουζιού με τη φρεσκάδα της σαλάτας και ένα μοναδικό ντρέσινγκ.
Αυτή η δημιουργική προσέγγιση είναι ιδανική για καλοκαιρινά τραπέζια και εντυπωσιάζει με την ασυνήθιστη εμφάνισή της και την πλούσια γεύση της.
Steaks καρπουζιού & πράσινη σαλάτα με καρπουζένιο ντρέσινγκ και φέτα Συνταγή
Δείτε τι περιέχει η σαλάτα με Steaks καρπουζιού και γιατί να την επιλέξετε:
- Στέικς καρπουζιού: Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, το καρπούζι ενυδατώνει και προσφέρει μια γλυκιά και ζουμερή βάση στη σαλάτα. Επιπλέον, έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι ιδανικό για την υποστήριξη της υγείας του δέρματος και του ανοσοποιητικού συστήματος.
- Φέτα: Προσφέρει πλούσια γεύση και είναι καλή πηγή πρωτεϊνών και ασβεστίου, που υποστηρίζει την υγεία των οστών.
- Ελαιόλαδο: Πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας.
- Ξίδι βαλσαμικό: Προσθέτει γεύση και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ είναι χαμηλό σε θερμίδες.
Θα λατρέψετε τη σαλάτα με στέικς καρπουζιού γιατί είναι:
- Πρωτότυπη και εντυπωσιακή στην εμφάνιση, φέρνοντας το καλοκαίρι στο πιάτο σας.
- Φρέσκια και δροσερή, ιδανική για ζεστές ημέρες και για όσους θέλουν ένα ελαφρύ και νόστιμο γεύμα.
- Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην ενυδάτωση και τη συνολική ευεξία.
Βρείτε και Άλλες Συνταγές με Σαλάτα Ιταλική Βιολογική
Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Steaks καρπουζιού & πράσινη σαλάτα με καρπουζένιο ντρέσινγκ και φέτα
υλικα για τη σαλατα
- 1 συσκευασία σαλάτα Bio Iταλική Φρεσκούλης
- 1 μικρή φέτα καρπούζι, χωρίς τα κουκούτσια
- Ελαιόλαδο
- Κρέμα βαλσάμικο
- Φέτα, θρυμματισμένη
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
υλικα για τα steaks καρπουζιου
- ¼ μικρού καρπουζιού
- 6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 εκ. φρέσκο ginger, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ωμό σουσάμι
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτελεση
- Ξεφλουδίζουμε το καρπούζι, το κόβουμε σε χοντρές ορθογώνιες φέτες, βγάζουμε τα κουκούτσια (όσο μπορούμε) και το ακουμπάμε σε χαρτί ή πετσέτα κουζίνας για 5’.
- Σε πλατύ σκεύος ή μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, το ginger, το μπούκοβο, το σουσάμι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και ελάχιστο αλατοπίπερο και βουτάμε μέσα τα καρπούζια κι απ’ τις δύο πλευρές. Τα βάζουμε όπως είναι στο ψυγείο για 15-20’.
- Εντωμεταξύ φτιάχνουμε το ντρέσινγκ της σαλάτας βάζοντας στο μούλτι το καρπούζι, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε καλά. Περνάμε από ένα μικρό σουρωτηράκι και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και το ακουμπάμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει πολύ καλά βάζουμε τα steaks καρπουζιού και τα μαγειρεύουμε για 5-7’ και από τις δύο μεριές. Ρίχνουμε στο τηγάνι και την μαρινάδα και μαγειρεύουμε για 2-3’, ρίχνοντας με ένα κουτάλι σάλτσα συνεχώς πάνω στα steaks. 2’ πριν τα κατεβάσουμε, ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο.
- Μοιράζουμε σε 2 πιάτα την Σαλάτα Ιταλική Bio Φρεσκούλης. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε με τα steaks του καρπουζιού.
Tip: Από την Μadameginger: ”Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό στη σαλάτα. Τα αρωματικά βότανα δένουν υπέροχα με τη γλύκα του καρπουζιού και τη φέτα.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
118
kcal
Υδατ/κες
10,1
γρ
Πρωτεΐνη
2,8
γρ
Λιπαρά
7,8
γρ
ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ
δείτε επίσης: