Skip to main content

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο


Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Μαγειρέματος: 4-5′

Η Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από το φετινό εορταστικό σας τραπέζι!

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου δείχνει τον τρόπο να πετύχετε τη νοστιμότερη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο. Ακολουθήστε τη συνταγή του για δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή σαλάτα, που δικαιούται επάξια μια θέση στο γιορτινό σας μενού.

Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα με Μήλο Συνταγή

Ανακαλύψτε τα συστατικά που περιέχει η Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο του Αλέξανδρου Παπανδρέου και μάθετε γιατί πρέπει να την επιλέξετε.

  • Φρέσκα φύλλα baby: Παρέχουν έναν υπέροχο συνδυασμό τόνωσης και ευεξίας. Γευτείτε τα Φρέσκα Φύλλα Baby του Φρεσκούλη, που έρχονται τραγανά και αναλλοίωτα στην κουζίνα σας.
  • Μήλο: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε τρυπτοφάνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση του στρες.
  • Ρόδι: Αποτελεί πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και δρα ενάντια στη φλεγμονή που σχετίζεται με τον καρκίνο του μαστού.
  • Καρύδια: Μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής.

Θα λατρέψετε τη Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο του Αλέξανδρου Παπανδρέου γιατί είναι:

  • Λαχταριστή
  • Ιδανική για vegetarians
  • Εορταστική
  • Χαμηλή σε γλουτένη

Βρείτε και Άλλες Εύκολες Συνταγές για Σαλάτες με Baby Leaves Φρέσκα Φύλλα:

Οδηγίες και υλικά για τη συνταγή
Χριστουγεννιάτικη σαλάτα με μήλο

υλικα για τη σαλάτα

  • 1/2 συσκευασία Baby Leaves Φρεσκούλης
  • 1 μήλο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 ρόδι
  • 100 γρ. μπλε τυρί
  • 80 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη

υλικά για το ντρεσινγκ

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 γρ. κρέμα βαλσαμικού φράουλα
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτελεση

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε 12 φέτες και βγάζουμε τα σπόρια από το ρόδι, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
  2. Σοτάρουμε το μήλο για 4-5′, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκινάει να μαλακώνει. Όταν το μήλο είναι έτοιμο το αποσύρουμε από το τηγάνι, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και τοποθετούμε πάλι το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα χοντροσπασμένα καρύδια μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ζαχαρώσουν και τα αποσύρουμε από το τηγάνι. Σε ένα μικρό μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ, το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού φράουλα, το ξύδι βαλσαμικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα baby leaves μαζί με το σοταρισμένο μήλο, το ρόδι, τα καραμελωμένα καρύδια, το μπλε τυρί σπασμένο με τα χέρια σας, περιχύνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Tip: Aπό τον Αλέξανδρο Παπανδρέου: “Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σπάσετε το μπλε τυρί ή κάθε άλλο μαλακό τυρί για ευκολία.”
Διατροφικές πληροφορίες ανά 100 γρ.
Ενέργεια
273
kcal
Υδατ/κες
9.8
γρ
Πρωτεΐνη
4.6
γρ
Λιπαρά
24
γρ

ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟΥΛΗ

Σου άρεσε αυτή η συνταγή;

μοιράσου την και με άλλους